Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tølløsevej, Hvalsø
Algade, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Parcelvej, Greve
Kornager, Greve
Egevej, Vig
Hovedgaden, Hårlev
Gershøjvej, Sæby, Kirke-Hyllinge
Nyledsbakken, Nykøbing Sj.
Strandlyst Alle, Greve
Nygårdsvej, Nygård, Nykøbing Sj.
Kærsangervej, Holbæk
Balstrupvej, Balstrup, Ringsted
Carl Reffsvej, Holbæk
Høvevej, Fårevejle St.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Svellebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Becks Vænge, Ellinge Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tølløsevej, Hvalsø

Tyveri fra køretøjer:

Elmevej, Viby Sj.
Stærkendevej, Vindinge, Roskilde
Vindegårdsvej, Bjæverskov
Valsømaglevej, Valsølille, Jystrup Midtsj.
Højby Hovedgade, Højby Sj.
Strandgårdsen, Solrød Strand (2 anmeldelser)
Borgegårdsvej, KøgeFredag – lørdag:

 

Færdselsuheld medførte nyt sammenstød – Odsherred

Kl. 09.26 var en 60-årig mand fra Holbæk blevet impliceret i et færdselsuheld, idet han i sin varebil havde påkørt området ved venstre baghjul på en personbil, som 19-årig kvinde fra Svebølle førte foran ham, men med en lavere hastighed.
Dette sammenstød medførte et stop i trafikken i nordlig retning på Odsherredvej, hvilket medførte, at en 35-årig mand fra Fyn under kørslen for sent opdagede, at en personbil foran var standset. Han påkørte derfor personbilen, som en 33-årig kvinde fra Nykøbing Sj. var fører af.
Ingen af paterne i de to sammenstød kom til skade, men alle fire implicerede biler måtte bugseres væk, så der kl. ca. 10.50 igen var normale trafikale forhold på vejen.

Lov om euforiserende stoffer – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.15 henvendte en patrulje fra nærpolitienheden i Asnæs sig på en adresse i den centrale del af Nykøbing Sj. på grund af en mistanke om, at personer på adressen kunne være i besiddelse af ulovlige effekter.
Politiets henvendelse overraskede de tilstedeværende personer, der forgæves forsøgte at smække døren for politiet, men en fod forhindrede dette. På stedet kunne politiet konstatere, at det lugtede kraftigt af hash, hvorefter en ransagning blev foretaget.
Ved ransagningen fandt politiet 19 gram hash, knap ti gram amfetamin, kontanter, digitalvægte, lommeregner, adskillige pølsemandsposer samt en telefon, som formodedes at være blevet brugt som salgstelefon.
En 29-årig mand fra Nykøbing Sj. blev sigtet for besiddelsen af de ulovlige effekter, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Hash fundet ved bænk – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.05 var politiet på fodpatrulje i Ladegårdsparken Vest, og herunder nærmede politiet sig syv personer, som opholdt sig ved en bænk tæt på en tunnel til Kløverstien.
Politiet bemærkede under samtalen med syv lokale og yngre mænd og kvinder, at der ved siden af bænken lå en hvid pose. Posen viste sig at indeholde 22 gram hash, men umiddelbart kunne ingen af de tilstedeværende mistænkes for at have efterladt hashen på stedet. Ingen blev sigtet for noget, og politiet tog sig af hashen til nærmere undersøgelse og senere destruktion.

Brugte andens betalingskort på cafe – Havnepladsen, Rødvig – Stevns

Kl. 18.50 fik politiet en anmeldelse fra værgen til en 15-årig dreng fra Roskilde, som under en togrejse havde mistet betalingskort. Kortet var netop blevet brugt på en cafe i Rødvig, hvor misbrugeren måske stadig var til stede.
Politiet kørte til cafeen og fik kontakt til to mænd, der måske kunne mistænkes for at have misbrugt betalingskortet tilhørende den 15-årige. Den ene af de to mænd – en 20-årig mand fra Næstved – erkendte straks, at han havde uden den andens kendskab havde misbrugt den 15-åriges betalingskort under opholdet i cafeen.
Den 20-årige blev derfor sigtet for databedrageri og afhørt til sagen, hvor den anden mand ikke blev sigtet for noget.

Våbenloven mv. – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 21.10 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge, der opholdt sig ved en uddannelsesinstitution ved Maglegårdsvej / Bakkesvinget var i besiddelse af knive. De var netop kørt fra stedet i en bil i nordlig retning.
Politiet fik kontakt til den pågældende bil på Ved Ringen, hvor personerne i bilen blev kontrolleret. En 20-årig mand fra Roskilde blev fundet i besiddelse af både en peberspray og en kniv, så han blev sigtet for overtrædelse af både våben- og knivloven. De to ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagerne, som den 20-årige vil nærmere om, når de skal afgøres. Ingen af de øvrige i bilen blev sigtet for noget.

Valgplakater revet ned – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.03 fik politiet en anmeldelse om, at flere valgplakater var ved at blive revet ned fra flere lygtepæle i en nærheden af en tankstation.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 15-årig dreng fra Jyderup, der kunne mistænkes for at have hevet 14 valgplakater fra fire partier ned fra flere lygtepæle i området. Politiet sigtede ham derfor for hærværk, som de sociale myndigheder også bliver underrettet om, at den 15-årige er blevet sigtet for.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.44 rykkede redningspersonale og politiet ud til en bilist, der var forulykket og endt med påkørsel af et træ.
Det viste sig, at en 27-årig mand fra Svebølle var kørt i en personbil ad Gl. Skovvej mod øst, da han af ukendte årsager og uden øvrige trafikanters indblanding kørte af vejen. Herved rullede personbilen rundt og endte med at påkøre et træ. Den 27-årige fik reddet sig selv ud af den ramponerede bil og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol. Han var sluppet uden behandlingskrævende skader, men fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, da politiet mistænkte ham for at være påvirket under kørslen.
Politiet har nu optaget rapport om ulykken og afventer analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver. Den 27-åriges bil blev efterladt på uheldsstedet, så han selv kunne sørge for borttransport på et senere tidspunkt.

Spiritus-/narkokørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 01.50 blev en 24-årig mand fra Odense sigtet for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Slagelsevej mod syd. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.


Lørdag – søndag:

 

Bortvisning af personer – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 07.13 bad DSB-personale om hjælp fra politiet til at vække og bortvise to mænd, der lå og sov i forhallen på togstationen.
Politiet kørte til stationen og fik vækket både en 18-årig mand fra Skibby og en 31-årig mand fra Hvalsø. Begge blev bortvist fra stedet uden at blive sigtet for noget.
Kl. 08.20 kontaktede DSB igen politiet, idet den 31-årige var vendt retur og havde lagt sig til at sove igen. Politiet måtte derfor igen til stationen, hvor den 31-årige igen blev vækket og sendt bort. Han valgte denne gang at tage første tog væk fra Roskilde. Heller ikke denne gang fandt politiet grundlag for at sigte ham for noget i anledning af det uberettigede ophold på togstationen.

Færdselsuheld – Holbækvej / Stamvejen, Svogerslev, Roskilde

Kl. 10.50 blev en 28-årig mand fra København S som fører af en varebil impliceret i en færdselsuheld, idet han i lyskrydset ved Stamvejen var stødt sammen med en cyklist.
Det viste sig, at den 28-årige i varebilen var kørt i vestlig retning ad Holbækvej, hvor han standsede for rødt lys i lyskrydset ved Stamvejen. Da lyssignalet var skiftet til grønt, foretog han et højresving ad Stamvejen, men blev herunder påkørt på højre bagskærm af en 17-årig ung mand fra Roskilde. Han var kørt på cykel ad Holbækvej også i vestlig retning, men havde til hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.
Cyklisten blev tilset af personalet fra den tilkaldte ambulance, men var sluppet fra sammenstødet uden behandlingskrævende skader. Politiet har dog optaget rapport om uheldet for at få klarlagt omstændighederne nærmere, herunder hvorvidt færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Fodgænger på motorvejen - Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.31 fik politiet den første af flere anmeldelser om en kvinde med rygsæk, der gik i nødsporet på Køge Bugt Motorvejen mellem Karlslunde og Greve S.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig polsk kvinde med ophold i Sverige. Hun oplyste, at hun var på vej til Stockholm, så politiet ydede den service at transportere hende til nærmeste togstation, så den videre rejse kunne ske forsvarligt og lovligt.

Narkokørsel – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.30 blev en 20-årig mand fra Gørlev Sj. anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han havde ført ad Slagelsevej i sydlig retning. Narkometertesten indikerede nemlig, at han formentlig var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Stjal ting fra genbrugspladsen – Landevejen, Kirke Sonneup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 17.48 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over et henstillet køretøj på motorvejen tæt på en genbrugsplads.
Politiet undersøgte sagen, men kunne ikke finde nogen uvedkommende på den nærliggende genbrugsplads, hvorfor politiet undersøgte den pågældende bil nærmere.
En 50-årig mand fra Rusland blev fundet ved bilen, hvori der var flere fjernsyn, to spilkonsoller og tre computere, som politiet mistænkte ham for at have stjålet fra genbrugspladsen. Den russiske mand blev anholdt og sigtet for tyveriet af effekterne, der blev tilbageleveret til rette ejer. Den anholdte blev efter afhøring til sagen løsladt, men kan senere forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Flygtede fra politiet og påkørte bil mv. – Solrød Byvej, Solrød Strand

Kl. 18.24 ville politiet hjælpe en bilist, der ifølge en anmeldelse til politiet formentlig havde det dårligt under sin kørsel i en personbil. Den mandlige fører i den pågældende personbil skiftede standsede og kastede op ud ad bilvinduet, inden han kørte videre og igen standsede.
Politiet fik på Solrød Byvej kontakt til den mandlige fører, der siddende på førersædet lå sovende hen over forsæderne i bilen. Han blev vækket og fremstod generelt som værende dårlig og forvirret på grund af en påvirkning af et eller andet.
Under politiets forsøg på at hjælpe ham satte han pludselig bilen i gang og kørte fra stedet, hvorunder han strejfrede en parkeret bil foran ham på Solrød Byvej. Manden kørte dernæst videre ad bl.a. Huginvej til Solrød Strand og til sidst ad Hulvejen, hvor den mandlige fører i vejens nordlige ende efterlod bilen og flygtede derfra til fods.
Patruljen ledte sammen med en tilkaldt hundepatrulje efter den mandlige fører i et skovområde, men det lykkedes ikke umiddelbart at finde ham.
Politiet efterforskede videre i sagen og kunne på et senere tidspunkt identificere føreren som en 26-årig mand fra Jylland, som bl.a. ikke har noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af den pågældende personbil. Derfor er den kvindelige bilejer blevet sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 26-årige, som på et senere tidspunkt vil blive afhørt til sagen om hans kørsel i forbindelse med flugten fra politiet.

Brandundersøgelse – Ømarksvej, Vetterslev, Ringsted

Kl. 19.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af beboernes anmeldelse om ildebrand i en ladebygning på en trelænget gård.
Alle beboere og dyr på gården var reddet ud i sikkerhed, så brandvæsnet kunne koncentrere sig om slukning af branden, hvis flammer var brudt gennem tagkonstruktionen.
Efter ca. 45 minutter var branden slukket, hvorefter brandvæsnet foretog efterslukning af en brand, der havde fået fat i en brændestabel og en vogn med diverse brændbart materiale.
Ingen personer var direkte kommet til skade som følge af branden, men en 58-årig mandlig beboer skulle dog checkes for eventuel røgforgiftning.
Politiet har nu optaget rapport om branden, der skal undersøges nærmere i et forsøg på at finde den konkrete årsag til brandens opståen.

Hensynsløs kørsel – Lillevangsvej, Greve

Kl. 22.10 fik politiet adskillige anmeldelser om, at en del biler var forsamlet på Lillevangsvej ved idrætscentret, hvor de i regnvejret tilsyneladende kørte om kap og lavede hjulspin på den våde belægning.
Politiet kørte til området, hvor der skønsmæssigt var forsamlet ca. 50 biler, hvis førere valgte at køre fra stedet ved politiets ankomst. Ingen af bilisterne blev sigtet for noget, idet de ikke foretog sig noget ulovligt under politiets tilstedeværelse i området.

Mand udsat for vold – Bredgade, Kalundborg

Kl. 22.40 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var i slagsmål i området ved Kordilgade og Bredgade.
Ved politiets ankomst var slagsmålet ophørt, og personer havde forladt området, men en 53-årig mand fra Jerslev lå fortsat på jorden på parkeringsplads i Bredgade. Han blev indledningsvist tilset af personalet fra en tilkaldt ambulance, men blev senere kørt på skadestuen til undersøgelse i anledning af overfaldet i form af et eller flere slag.
Den 53-årige var ikke kommet alvorligt til skade, så politiet fik delvist klarlagt omstændighederne, der nu gør, at politiet skal have fat i en lokal mand fra Kalundborg, der er mistænkt i anledning af overfaldet.

Uro og uorden – Bækkemosevej, Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 00.43 fik politiet en henvendelse fra Lokaltog om, at nogle unge, der havde urineret i toget, var blevet bortvist på Varpelev station. Det var de unge utilfredse med og havde oplyst, at de ville lægge sten på skinnerne.
En patrulje kørte til området ved Varpelev station, men traf ikke nogen af de bortviste fra toget. Endvidere kontrollerede politiet også jernbanesporet, men uden at finde sten andre steder end der, hvor de skulle ligge. Lokaltoget blev efterfølgende underrettet om, at der ikke var nogen umiddelbart fare for togtrafikken ved Varpelev station.

Narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 00.49 blev en 26-årig mand fra Kastrup anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Københavnsvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af euforiserende stoffer, som den 26-årige ikke mente at være påvirket af. Det vil dog blive afklaret, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, hvorefter 26-årige vil få besked om resultatet heraf.

To pågrebet efter indbrud – Tølløsevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 01.26 rykkede politiet ud til stationsbygningen i Hvalsø efter en anmeldelse om, at to personer enten forøvede hærværk eller var i færd med at knuse en rude i forbindelse med indbrud på stedet.
På stedet traf politiet en 16-årig pige fra København udenfor, og inde i stationsbygningen kunne politiet se en ung mand stå med en computer i hænderne. Der var tale om en 17-årig ung mand fra Østjylland, som sammen med pigen blev anholdt og sigtet for indbrud på stedet.
Politiet kunne konstatere, at en rude var blevet knust for at skaffe adgang til stationsbygningen, hvor der var foretaget gennemrodning i flere reoler og hylder indenfor.
Begge anholdte var påvirkede af alkohol, og den 17-årige blev ved visitationen fundet i besiddelse af en lille klump hash.
De sociale myndigheder blev underrettet om anholdelsen af de to unge, som efter afrusning blev afhørt til indbruddet i stationsbygningen. De blev begge løsladt i løbet af søndag formiddag, men vil dog høre til sagen, når den skal afgøres.

Fuppet af falsk medarbejder – Solrød Strand

Kl. 01.28 kontaktede en 78-årig kvinde politiet, idet hun netop havde opdaget, at der uberettiget var hævet ca. 15.000 kr. fra hendes bankkonto.
En patrulje aflagde et besøg hos den 78-årige, der forklarede, at hun ad to omgange fredag og lørdag var blevet ringet af en mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra ”Udbetaling Danmark”.
Den falske medarbejder havde oplyst, at den 78-årige skulle have nogle penge retur, men at der var besvær med at få pengene overført til hendes konto. Derfor fik han overtalt den 78-årige til at udlevere både forskellige koder og numre på bankkonti til brug for den forventede overførsel af pengene.

Da den 78-årige i løbet af lørdag anede uråd og ville kontrollere sin bankkonto for overførslen, opdagede hun, at der var hævet ca. 15.000 kr. i forbindelse med køb i diverse forretninger.
Politiet optog rapport om bedrageri over for den 78-årige, som blev rådet til straks at kontakte sit pengeinstitut i et forsøg på at få standset de ulovlige transaktioner på hendes bankkonto.

Politiet vil igen erindre om det yderst risikable i at give fortrolige oplysninger om koder og kontooplysninger mv. til personer, der uopfordret ringer og beder herom. Afkræv oplysninger om den pågældendes navn og arbejdsplads, hvorefter en kontrolopringning til arbejdspladsens hovedtelefonnummer gennemføres som en kontrol af opkaldets ægthed.

Færdselsuheld – Allehelgensgade / Jernbanegade / Køgevej, Roskilde

Kl. 03.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Allehelgensgade – Jernbanegade – Køge, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 41-årig mand fra Ølstykke var kørt i en personbil ad Allehelgensgade mod syd frem til lyskrydset og videre ud på Jernbanegade, hvor han stødte sammen med en personbil, som en 56-årig kvinde fra Lejre førte ad Jernbanegade i vestlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men politiet har optaget rapport om sammenstødet, idet den 41-åriges kørsel i en personbil ad Allehelgensgade på den pågældende strækning kan være en overtrædelse af færdselsloven, idet kørsel kun var tilladt for busser i rutekørsel.

To spirituskørsler – Roskilde

Kl. 04.23 kontrollerede politiet en bilist, der på Ringstedgade var kørt ind til en fastfoodrestaurant, som var lukket. Føreren af personbilen var en 45-årig mand fra Roskilde, som viste sig at være påvirket af alkohol under kørslen og i en sådan grad, at han blev sigtet for spirituskørsel og i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve inden løsladelsen kl. 04.40.
Kl. 04.56 standsede samme politipatrulje en bilist i Hersegade med henblik på kontrol af føreren og køretøjet. Der var tale om en 31-årig mand fra Store-Heddinge, der førte en personbil i spirituspåvirket tilstand, så han blev sigtet for spirituskørsel. Også denne fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve. Den 31-åriges førerret blev inddraget på stedet ud fra en forventning om, at den sanktion vil komme på tale, når straffesagen skal afgøres
Begge bilister vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne fra deres egen blodprøve foreligger.


Søndag – mandag:

 

Hærværk – Vedskøllevej, Herfølge. Køge.

Kl 10.45 kommer der anmeldelse om, at der er smadret nogle ruder på et plejehjem og sparket en kælderdør ind. Da patruljen kommer frem, træffer man en 15-årig dreng på stedet. Han er nu sigtet for hærværk. Da han også havde en hobbykniv på sig uden at have et formål med det, blev han samtidigt sigtet for at overtræde knivloven.

Færdselsuheld – Næstvedvej, Ringsted.

Kl 11.53 skete der et færdselsuheld, da en 80-årig lokal mand i en personbil kom kørende mod nord og svingede til højre ind foran en 22-årig lokal mand, der kom kørende i samme retning på cykel. Bilen ramte cyklisten, der væltede, men som heldigvis slap med nogle hudafskrabninger. Der blev tilkaldt en ambulance til at behandle cyklisten.

Vold – Østre Banevej, Køge

Kl 15.47 fik politiet anmeldelse om, at 29-årig lokal mand natten til søndag havde været i byen i Køge. Da han på vej hjem passerede en gruppe andre personer, fik han pludseligt et slag i nakken, så han faldt om. Personerne skulle ligeledes have sparket ham. Manden blev efterfølgende hjulpet ind i en taxi af forbipasserende og kørt til undersøgelse på skadestuen. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set episoden.

Brand – Hovedgaden, Tølløse. Holbæk

Kl 18.04 kom der anmeldelse om, at der var brand i både en skraldespand og en trækasse med legetøj op ad væggen til en børnehave. En patrulje på stedet fik kontakt til tre unge mænd, der oplyste, at de havde forsøgt at slukke branden ved at kaste sand på den og affyre en pulverslukker. Området blev afsøgt for spor ved hjælp af en politihund og politiet vil nu forsøge at se, om man kan finde årsagen til branden.

Uro efter taxitur – Store Valbyvej, Roskilde

Kl 18.11 anmeldte en taxichauffør, at en kvindelig kunde havde betalt for halvdelen af sin taxitur, men at hun derefter var gået ind i sin lejlighed uden at komme ud for at betale resten. Da patruljen kom til stedet, traf de både en mand og en kvinde på stedet. Manden ville ikke umiddelbart oplyse sit navn til politiet og blev derfor anholdt. Patruljen sørgede samtidigt for, at taxichaufføren fik de penge, han havde til gode.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 18.36 skete der et uheld på en tilkørsel til motorvejen, da en 39-årig lokal mand kom kørende i en personbil. Pludseligt rev påhængsvognen sig løs og røg ind i autoværnet i midten af motorvejen. I det samme kom en 63-årig mand fra København kørende og ramte påhængsvognen. Parterne udvekslede selv oplysninger til brug for forsikringssagen. En patrulje kom frem til stedet og sikrede, at påhængsvognen kunne skubbes i sikkerhed i nødsporet sammen med en Falck-vogn, der tilfældigvis også var på stedet

Færdselsuheld – Holbækvej, Jyderup - Holbæk

Kl 19.46 skete der et uheld, da en 48-årig kvinde fra Mørkøv kom kørende mod vest. Da hun skulle svinge til venstre, ramte hun en 18-årig ung mand fra Jyderups opland, der kom kørende på knallert mod øst. Knallerten blev totalskadet ved uheldet, men den unge mand slap uden alvorlige skader. Undersøgelse på stedet viste dog, at den 18-årige ikke havde forsikringen i orden på knallerten. Samtidigt var det ikke muligt at finde stelnummeret på knallerten, som derfor skal ind til nærmere undersøgelse.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Lejre.

Kl 22.46 kom en 52-årig kvinde fra den københavnske vestegn kørende mod vest, da hun ramte et rådyr, der stod på vejbanen. Kvinden trak derefter ud i nødsporet. I det samme kom også 51-årig mand fra Roskilde kørende i samme retning. Han ramte det døde stykke vildt, og i den forbindelse blev hans bil slået ud af kurs og ramte ind i autoværnet midt på motorvejen. Flere andre biler ramte også det døde dyr. Da patruljen kom frem, viste det sig, at den 51-årige formentligt var påvirket af alkohol. En alkometertest viste, at han havde drukket mere end han måtte, og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve. Der blev tilkaldt skiltevogne, så der kunne blive ryddet op på stedet, og efter cirka to timer var alle igen væk fra stedet. Ingen af de involverede personer kom til skade i forbindelse med uheldet.

Drabsforsøg – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse - Kalundborg

Kl 23.42 blev det anmeldt, at der på en landejendom ved Gørlev skulle være blevet affyret et skud mod en 24-årig mand fra Kalundborg. Manden havde som følge af skuddet fået et strejfsår på siden af hovedet. Skudafgivelsen var tilsyneladende sket som følge af en overensstemmelse mellem to grupper af personer på stedet. To mænd på hhv. 27 og 35 år fra Vestsjælland blev anholdt og sigtet for drabsforsøg. Politiet har været på stedet hele natten og fortsætter i dag med yderligere ransagning på adressen. De to personer ventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af eftermiddagen mandag.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Lejre

Kl 00.01 skete der endnu et uheld, da en 44-årig kvinde fra Hellerup kom kørende mod øst, da et rådyr sprang ud foran hendes bil. Kvinden nåede ikke at undvige dyret, og bilen røg derefter ud i siden af vejen, så bilen kørte i grøften og rullede rundt. Der blev tilkaldt svejshund for at opsøge det kvæstede stykke vildt, der løb ind i et nærliggende skovområde. Kvinden selv slap fra ulykken uden alvorlige skader. En patrulje fik indledningsvist øje på det skadede dyr, men det forsvandt, før de kunne nå at aflive det. Dådyr og kronvildt er i brunst fra september til november, hvorfor der særligt morgen og aften er en forhøjet risiko for at påkøre dem. Politiet anmoder derfor bilisterne om at være på vagt, når de kører bil i områder, hvor de kan blive overrasket af vildt på kørebanen.

Færdselsuheld – Sæbyvej, Høng - Kalundborg

Kl 04.50 ramte en af politiets patruljevogne et stort hul midt på vejen. Bilen blev hårdt medtaget af uheldet, men de to politifolk slap uden skader. I den forbindelse kontaktede politiet brandvæsnet med besked om, at hullet var dårligt afmærket. Men kl 06.25 får politiet endnu anmeldelse om en bil, der overså hullet og kørte direkte hen over det med skader på bilen til følge.

Valgplakater i vinden – flere steder i politikredsen

Det kraftige blæsevejr betød, at flere valgplakater rev sig løs. På Odsherredvej i Holbæk væltede en større valgplakat, der var ophængt på et stativ på en mark. Stativ og plakat havnede på skrænten ned mod motortrafikvejen. Politiet kontaktede Vejdirektoratet, der ville sørge for, at plakaten ikke blæste ud på vejen. Også på Nørregade i Ringsted rev et banner sig løs. Politiet kontaktede brandvæsnet, der sørgede for at banneret ikke var til yderligere fare eller ulempe.

Politiet advarer mod svindel

Flere borgere i politikredsen har de seneste dage oplevet, at de har fået en sms om, at mangler at betale deres elregning til Andel. I sms’en er der et link til regningen, men der er tale om et svindelnummer, der forsøger at lokke personlige oplysninger ud af folk. Så klik aldrig på links, hvis du ikke er sikker på afsenderen, og vær altid på vagt, hvis du bliver bedt om at dele personlige oplysninger på nettet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi