Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørretorv, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Annebergparken, Nykøbing Sj.
Stolpeager, Greve
Mosede Strandvej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Annebergparken, Nykøbing Sj.

Tyveri fra køretøjer:

Munkevænget, Holbæk
Damager Vænge, Greve


Færdselsuheld – Holbækvej, Svogerslev, Roskilde

Kl. 06.57 onsdag morgen fik politiet underretning om, at en cyklist var forulykket under kørsel ad cykelstien på Holbækvej. Mange skulle være forsamlet i området for at hjælpe cyklisten.

Politiet undersøgte uheldet nærmere og fik klarlagt, at en 59-årig mand fra Roskilde var cyklet ad Holbækvej i østlig retning på cykelstien, hvor han påkørte en støttefoden på en lastbil. Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol og eventuel behandling for en mindre skade i ansigtet.
En 20-årig mandlig lastbilchauffør fra Tølløse var standset på stedet for at læsse jernplader af med lastbilens kran og havde i den anledning slået støttefoden ud, så den gik omtrent halvvej ind på cykelstien. Støttefoden var markeret med både lys og blinkende lygte for at advare cyklister, hvoraf mange havde passeret uden at påkøre støttefoden, så politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i dette uheld.

Spirituskørsel på knallert – Østergade, Lille-Skensved - Køge

Kl. 10.19 sigtede politiet en 59-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel, efter at han i alkoholpåvirket tilstand var kommet kørende på en lille 30-knallert ad Østergade i vestlig retning. Knallertkøreren fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Brandundersøgelse – Vestre Strandvej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 10.37 slog en 77-årig mand fra Orø alarm til brandvæsnet, idet der var udbrudt brand i et skur på hans bopæl.
Brandvæsnet, ambulancepersonale og politi kom hurtigst muligt til Orø med færge og kunne fra sognefogeden få oplyst, at det lokale brandberedskab allerede var i gang. Alle personer på adressen var evakueret, men den 77-årige havde muligt fået en røgforgiftning, hvorfor han indledningsvist blev tilset af ambulancepersonalet inden transport til skadestuen til kontrol og eventuel behandling.

Brandvæsnet havde kl. ca. 11.10 kontrol over branden i skuret, så branden ikke kunne brede sig andre bygninger med bl.a. stråtag i området.
Ilden var slukket kl. ca. 11.30, og politiet optog en rapport om branden for at få belyst omstændighederne ved brug af en nyindkøbt gasovn til opvarmning af det nu udbrændte skur.

Tøjsælger i industrikvarter – Industrivej, Roskilde

Kl. 11.47 ønskede en 47-årig mand fra Viby Sj. at orientere politiet om, at han kort forinden i industrikvarteret var blevet kontaktet af en udenlandsk mand, som ville sælge noget mærkevaretøj. Den 47-årige afslog tilbuddet, men manden insisterede på at sælge noget og oplyste at have et stort lager. Da den udenlandske mand flere gange blev afvist efter ihærdige forsøg på at sælge noget, ønskede manden pludselig oplysninger om nærmeste vej til motorvejen.

Den udenlandske mand blev beskrevet som en 50-60 årig mand med brunlig hud, sort kort hår, engelsktalende og kørende i en personbil af mærket Kia.
En patrulje ledte efter både manden og bilen i bl.a. indutriområdet, men uden at finde hverken bil eller manden for at få opklaret, hvorvidt han reelt overtrådte næringslovgivningen ved at faldbyde sådanne varer.

Hurtig knallert – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.26 standsede færdselspolitiet en hurtigkørende knallert, som en 15-årig dreng fra Mørkøv var fører af. Den 15-årige havde ikke medbragt præmiekvitteringen for den lovpligtige ansvarsforsikring for den lille 30-knallert, men kunne fremvise et knallertkørekort, som han havde erhvervet sig i starten af september 2022.
En kontrol på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 66 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, så den 15-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselslovgivningen og kan nu se frem til at få en bøde samt en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Færdselsuheld – Vestergade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 13.05 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en knallert var stødt sammen i krydset Jernbane Alle – Vestergade.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at en 67-årig kvinde fra Store-Heddinge som fører af en trehjulet knallert var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom føreren af den involverede personbil.

En 74-årig kvinde fra Store-Heddinge var i en personbil kørt ad Jernbane Alle mod syd frem til krydset ved Vestergade, hvor hun med lav hastighed kørte frem over vigelinjen og ramte den trehjulede knallert på dens højre side, da den 67-årige kom kørende i vestlig retning ad Vestergade. Sammenstødet medførte, at den trehjulede knallert med føreren væltede om på siden.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

To hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Kl. 16.06 sigtede færdselspolitiet den første bilist for at køre for hurtigt ad Køgevej i østlig retning inden for byzonetavlen, således at højeste tilladte hastighed var 50 km/t.
En 53-årig kvinde fra Ringsted blev med en laser målt til at køre mindst 71 km/t i en personbil, så hun blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

En 18-årig mand fra Hvidovre blev kl. 16.21 også på Køgevej målt til at køre med mindst 75 km/t i en personbil også ad Køgevej inden for byzonetavlen. Det medførte også en sigtelse til ham for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser.

Begge sigtede kan nu forvente en bøde på 3.600 kr. samt opkrævning af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden for deres hurtige kørsel, der også vil resultere i et klip i deres kørekort.

Narkokørsel - Ringvej Syd, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.28 standsede politiet på Ringvej Syd en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 26-årig mand fra Regstrup, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Føreren fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han vil få svar på, når analyseerklæringen foreligger.

Dankort misbrugt efter tyveri – Viby Sj. – Roskilde

Kl. 16.32 anmeldte en 78-årig kvinde fra Viby Sj., at hun havde konstateret en uberettiget hævning på 15.000 kr. fra hendes bankkonto, efter at hun formentlig i tidsrummet kl. 11.30 – 12.30 havde fået stjålet sit dankort fra sin pung.
Hun havde i tidsrummet været på indkøb i supermarkedet Meny i Viby Sj., hvor hun havde betalt for sine varer ved brug af et dankort, som hun efterfølgende placerede i sin pung i den medbragte håndtaske.
Dankortet var på ukendt måde efter betalingen i supermarkedet blevet stjålet fra kvindens pung, uden at den 78-årige havde opdaget noget.
Politiet efterforsker nu tyveriet og den uberettigede hævning i en pengeautomat i Viby Sj.

Politiet erindrer om vigtigheden i at skjule indtastningen af PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden PIN-kode kan et stjålet betalingskort ikke anvendes til f.eks. hævning af kontanter i en hæveautomat. For at sikre sig mod afluring af PIN-koden kan den frie hånd bruges til at skærme for indtastningen, eller man kan stille sig tæt op ad betalingsterminalen, så koden ikke kan aflures ved at kigge over skulderen.

Sikkerhedslanding i lufthavnen – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 16.53 slog luftfartsmyndigheden i Roskilde Lufthavn alarm, idet en pilot måske havde problemer med sit landingsstel og derfor skulle foretage en såkaldt sikkerhedslanding.
Brandvæsnet rykkede sammen med politiet ud til lufthavnen, hvor et fly med to personer om bord gennemførte kl. ca. 17.10 en landing uden problemer, så der skete ikke nogen skade på hverken personer eller flyet.
Den 56-årige mandlige pilot havde slået alarm, da en kontrollampe for landingsstellet ikke indikerede, at landingshjulene var slået korrekte ud og blevet låst.

To narkokørsler – Køge

Kl. 17.55 sigtede politiet den første af to bilister for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i Køge-området.
Der var tale om en 34-årig mand fra Køge, som kl. 17.55 kørte i en personbil ad Stensbjergvej i Køge. Den sigtelse undrede den 34-årige sig over, men fik alligevel udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kl. 19.44 kunne yderligere en bilist mistænkes for at køre i en personbil i narkotikapåvirket tilstand ad Køge Bugt Motorvejen. Her havde færdselspolitiet fået øje på bilisten og målte personbilen til at blive ført med mindst 140 km/t i nordlig retning, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Føreren af den hurtigkørende personbil var en 22-årig mand fra Ishøj, som ikke medbragte sig kørekort under kørslen, ligesom en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Også han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Brandskær i vindue – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 18.49 slog en forbipasserende alarm til brandvæsnet, fordi der i et vindue i en lejlighed i en beboelsesejendom kunne ses et gyldent skær som fra en brand.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor evakuering af beboere blev begyndt, mens branden blev forsøgt lokaliseret mere præcist.
Kort efter kunne hele indsatsen afvarsles, da det viste sig, at en 50-årig kvindelig beboer havde haft gang i en biopejs, hvis lysskår var årsagen til den gyldne skær i et vindue ud mod gaden. Ingen var kommet til skade, og der var heller ikke sket noget i kvindens lejlighed.

Undersøgelse af bilbrand – Præstebanken, Herfølge – Køge

Kl. 23.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en bilbrand nærmere, efter at der var blevet slået alarm til brandvæsnet.
Bilejeren kunne sammen med politiet konstatere, at bilen trods brandvæsnets indsats udbrændte. Politiet har nu optaget en rapport om bilbranden, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at fastslå brandårsagen, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Højbuen, Høng – Kalundborg

Kl. 23.35 blev en 29-årig mand fra Høng sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han havde ført ad Højbuen i nordlig retning. Alkometertesten havde afsløret, at han var påvirket over det tilladte, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Trekroner Alle, Himmelev, Roskilde

Kl. 06.45 torsdag morgen var der sket et sammenstød mellem en lastbil og en varebil i lyskrydset Østre Ringvej – Trekroner Alle, så store dele af krydset var spærret for trafik. Movia blev underrettet herom, såfremt busruter skulle omlægges.
Det viste sig, at ingen var kommet til skade efter sammenstødet, der skete, da en 57-årig mand fra Taastrup som fører af en lastbil var kørt i nordlig retning frem til krydset, hvor han ville lave en U-vending.

Under vendingen for at køre ad Østre Ringvej mod syd blev han påkørt af en varebil, som en 54-årig mand fra Frederikssund førte ad Østre Ringvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud og videre i sydlig retning i krydset. Lastbilen blev ramt på sin højre side, men ingen af parter kom til skade ved sammenstødet.

Kl. ca. 07.30 var alle spor farbare i lyskrydset, hvor en trafikophobning skulle afvikles med forsinkelse på et par minutter.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med sammenstødet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi