Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ørnevej, Køge
Østerled, Holbæk

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Akacievej, Jyllinge
Holmehaven, Greve
Munksøgård, Himmelev, Roskilde
Rugvej, Jyllinge
Sygehusvej, Køge
Hindbærhaven, Solrød Strand
Skovbrynet, Kalundborg
Københavnsvej, Køge
Kornager, Greve
Ahlgade, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Havebovej, Højby Lyng, Højby Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Vilh. Andersensvej, Ringsted
Blegdammen, Køge
Ledreborg Alle, Lejre
Lyngageren, Roskilde
Boserupvej, Kattinge, Roskilde
Islandsvej, Høng
Jernbanevej, Ringsted
Store Bøgeskovvej, Gyrstinge, Ringsted
Vestervej, Ringsted
Gersagerparken, Greve
Solbjergvej, Finderup, Høng
Pærehaven, Køge
Spættevænget, Ejby, Lille-Skensved
Lysholmparken, Osted, Lejre

 

 

Fredag – lørdag

 

To udlændige varetægtsfængslet i sag om tricktyveri af jagtudstyr - Ringsted/Sjælland.

Lørdag blev to mænd på 52 og 55 år fra Bosnien fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i flere sager om dyrt jagtudstyr fra butikker i Ringsted, Næstved, Nykøbing Falster og Hedehusene. Den ene mand afledte ekspedientens opmærksomhed, mens det lykkedes den anden mand at stjæle jagtudstyret. Den ene mand bar et elastikbælte under tøjet, hvor han gemte nogen af kosterne.

De blev anholdt i Nykøbing Falster fredag eftermiddag som mistænkt for tyveri fra en jagtbutik på H Brodthagensvej, hvorfra der blev stjålet et kikkertsigtet og et jagtgevær og fra en jagtbutik på Skallegårdsvej i Næstved, hvorfra der blev stjålet to ainmpoints.

De anholdte var eftersøgt til et lignende tyveri fra en Jagtbutik på Roskildevej i Benløse, Ringsted fra d. 16. maj, hvor der blev stjålet tre natkikkerter til en samlet værdi af 70.000 kr. Derudover var begge mænd mistænkt for at have stjålet et dyrt kikkertsigtet fra en jagtbutik på Hovedgaden i Fløng d. 30.marts 2022.

Retten i Roskilde besluttede ved grundlovsforhøret at varetægtsfængsle begge mænd til den 16. juni 2022.

 

Fuld knallertfører væltede – Fabriksvej, Lille-Skensved, Køge

Kl. 16.22 væltede en knallert i et solouheld på Fabriksvej i Køge. Føreren af knallerten, en 60-årig mand fra Køge, slap heldig fra uheldet uden at komme noget alvorligt til. En patrulje kørte frem, da der var mistanke om, at han var påvirket af spiritus. En test med alkometeret viste en alt for høj promille, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport om uheldet.

 

Brand i tørretumbler – Birkelyvej, Hønsinge, Vig – Odsherred

Kl. 01.53 opstod brand i en villa i et sommerhusområde. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i bryggerset omkring en tørretumbler. Ilden havde spredt sig til taget, og der var en del røg i forbindelse med branden. Branden blev slukket før den spredte sig til resten af huset.

Huset beboere var selv kommet ud, men blev kørt til tjek på sygehuset. Der var ingen melding om, at nogen kom noget til, men der skete større skade på bryggerset. Politiet fandt intet mistænkeligt omkring branden, men den skal nu undersøges nærmere for at fastslå om brandårsagen skal findes i en el-installation.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Flere cykelryttere væltet – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 09.10 var flere cykelryttere i et motionsløb kørende samlet ad Sydhavnsvej i sydlig retning i forbindelse med et motionscykelløb.
Under passage af jernbanespor i Sydhavnsvejs kørebane gled flere cykelryttere, så op imod otte cykelryttere væltede.
De fleste kunne straks efter fortsætte, men en 50-årig mand fra Svinninge blev indledningsvist tilset af sundhedsfagligt personale og efterfølgende kørt til skadestuen til kontrol for eventuelle skader. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader, men havde pådraget sig diverse knubs som følge af styrtet.
Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet, der var sket i regnvejr på en regnvåd kørebane og jernbanespor i asfalten. Ingen firhjulede trafikanter var involveret i uheldet under cykelløbet.

 

Færdselsuheld – Smedelundsgade / Kastanievej, Holbæk

Kl. 15.05 var to biler stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Smedelundsgade – Kastanievej, så politiet rykkede ud til stedet for at undersøge omstændighederne nærmere.
Det viste sig, at en 40-årig mand fra Georgien var kørt i en polsk registreret personbil ad Smedelundsgade mod syd. I lyskrydset med Kastanievej – Borgmester N. E. Hansensvej var han stødt sammen med en anden personbil, som en 58-årig mand fra Holbæk førte ad Kastanievej mod øst i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.
Der skete kun materiel skade på de to implicerede køretøjer, idet ingen af parterne pådrog sig skader som følge af sammenstødet.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få afklaret de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets visning i de to parters færdselsretninger.

 

Truende mand – Højby Sj. – Odsherred

Kl. 17.05 anmeldte en 58-årig kvinde fra Højby Sj., at hun netop var blevet truet på livet af et familiemedlem, som havde holdt en kniv truende frem mod hende. Hun var ikke kommet til skade som følge af truslerne med kniven.
Politiet fik på kvindens bopæl kontakt til en 33-årig mand fra Højby Sj., som blev anholdt og sigtet for trusler mod kvinden, idet han ifølge kvinden havde taget en køkkenkniv og truet hende på livet efter et afslag om at låne et mindre kontantbeløb.
Den 33-årige blev senere på aftenen løsladt efter en nøje vurdering af de konkrete omstændigheder ved truslerne over for den 58-årige kvinde. Han vil dog senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

 

Narkokørsel uden førerret – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.25 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Haslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde generhvervet sig kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse.
Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Bilen, som den 41-årige var fører af, er ejet af en 41-årig kvinde fra Haslev, som er blevet sigtet for at have overladt føring af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.
Begge sigtede vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

 

Narkokørsel – Rødvigvej, Rødvig – Stevns

Kl. 17.40 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Rødvig Stevns for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen.
Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Konflikt om barn – Herfølge – Køge

Kl. 17.52 slog en 34-årig kvinde fra Herfølge alarm til politiet, idet hun havde forladt sin bopæl efter en konflikt i forbindelse med samvær med et fireårigt barn. Barnets far ville ifølge kvinden ikke umiddelbart udlevere barnet til hende i forbindelse med opholdet på hendes bopæl, hvor konflikten mellem de to voksne var opstået.
Anmeldelsen medførte en større udrykning fra politiets side af frygt for, at der kunne eller ville ske barnet noget i forbindelse med konflikten mellem de voksne.
Politiet afspærrede området omkring kvindens bopæl, ligesom en ambulance rutinemæssigt blev rekvireret som stand by i området, såfremt nogen måtte komme til skade i anledning af konflikten.
Omtrent en time efter anmeldelsen fik politiet på udramatisk vis kontakt til manden og det fireårige barn, da de forlod kvindens bopæl. Manden blev uden dramatik anholdt, således at politiet kunne tage sig af barnet, der var uskadt og straks blev overgivet til moderen.
Den anholdte var en 37-årig mand fra Herfølge, som ved anholdelsen blev skønnet lettere uligevægtig og i øvrigt fundet i besiddelse af en lommekniv, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt at bruge til.
Efter nærmere undersøgelse blev det klarlagt, at det fireårige barn ikke var blevet udsat for noget strafbart, så den 37-årige blev løsladt efter afhøring i forbindelse med sigtelsen for besiddelse af den ulovlige lommekniv.

 

Ordensbekendtgørelsen mv. – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 18.47 rykkede politiet ud til outletcentret efter en anmeldelse om, at to mænd var i slagsmål.
Ved patruljens ankomst var de to mænd ikke helt færdige med at være i slagsmål, idet politiet så den ene tjatte den anden med flad hånd i hovedet, hvilket tilstedeværende vidner også overværede.
Der var tale om to mænd på 24 og 38 år fra Ringsted, som begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af det indbyrdes slagsmål, idet politiet ud fra vidneforklaringer vurderede, at der var tale om uorden og ikke egentlig vold mellem parternes trods blandt andet den 38-åriges lette slag med flad mod den 24-åriges baghoved.
Ved kontrollen af de to mænd fandt politiet den 24-årige i besiddelse af ca. et gram skunk, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev i øvrigt frihedsberøvet nogle timer og anbragt i detentionen nogle timer for at få skabt ro i området.
Begge sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

 

Narkokørsel uden førerret mv. – Borgergade, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 21.40 blev en 32-årig mand fra Store-Merløse sigtet for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet en narkometertest gav udslag for påvirkning af cannabis.
Efter anholdelsen blev den 32-årige i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af ca. 0,5 gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 32-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Færdselsuheld – Anemonevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.07 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne i forbindelse med et sammenstød mellem en knallertkører og en fodgænger på et stisystem ved Anemonevej i Svebølle.
Politiet fik i den forbindelse kontakt til en 50-årig mand fra Svebølle, der som fodgænger var gået af stien og havde både hørt og set en knallert nærme sig. Det var en 19-årig mand fra Eskebjerg, som kørte på en knallert i sydlig retning på stien.
Da knallertkøreren passerede fodgængeren, stødte de to parter sammen, så knallertkøreren væltede. Fodgængeren fik ved sammenstødet slået sit ene ben og ødelagt noget beklædning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

 

Færdselsuheld – Sjællandsgade / Tinggade / Jyllandsgade / Møllegade, Ringsted

Kl. 02.16 rykkede politiet ud i anledning af en anmeldelse om et færdselsuheld i rundkørslen tæt på politistationen i Ringsted. To biler var stødt sammen, da den ene var kørt den forkert vej rundt i rundkørslen og efterfølgende kørt videre ad Jyllandsgade uden at standse.
Politiet fik dog kontakt til begge parter, hvis biler havde skader på fronten efter et nærmest frontalt sammenstød, da en 40-årig mand fra Ringsted kørte den rigtige vej rundt i rundkørslen. Undervejs havde han mødt og var stødt sammen med en anden personbil, der var kørt den forkerte vej rundt i rundkørslen. Efterfølgende flygtede modparten fra uheldsstedet ad Jyllandsgade uden at standse og deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.
Kl. 05.07 fik politiet på Køgevej ved Kværkeby kontakt til flugtbilen, som blev standset med en spiritus- og måske narkopåvirket, 22-årig mand fra Kgs. Lyngby bag rattet. Han blev anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel i personbilen, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen havde et kørselsforbud.
Den 22-årige blev tillige sigtet for at have flygtet for færdselsuheldet og fik inden sin løsladelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.
Politiet har nu optaget rapporter om både færdselsuheldet og spiritus-/narkokørslen, så den 22-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet.

 

Varetægtsfængsling – Forsøg på indbrud / narkobesiddelse mv. - Holbæk

Kl. 02.19 slog et par unge mænd alarm til politiet, da de under ophold i et kælderlokale formodede, at nogen var ved at begå indbrud på stedet. Da der tidligere havde været forsøgt indbrud på stedet, havde de taget ophold i lokalet, hvis indbrudstyven skulle vende retur.
Politiet rykkede med baggrund i mistanken om et igangværende indbrud hurtigt ud til området med flere køretøjer, hvilket medførte, at politiet få meter fra indgangen til kælderen fik kontakt til en 48-årig mand fra Holbæk med en rygsæk med diverse indbrudsværktøj.
Den 48-årige blev straks anholdt som mistænkt for forsøg på indbrud i kælderlokalet, hvorefter en hundepatrulje med politihundene undersøgte området. Her fandt politiet nogle opbrudte containere, som den 48-årige måske kunne mistænkes for at have brudt ind i.
Ved en efterfølgende ransagning af bopælen hos en 54-årige kvinde fra Holbæk, hvor den 48-årige opholder sig i dagligdagen, fandt politiet ud en masse tyvekoster, der formodes at stamme fra diverse tyverier i den senere tid i Holbæk-området.
I forbindelse med ransagningen fandt også et femcifret kontantbeløb, en peberspray og ca. 500 gram hvidligt pulver, der viste sig at være amfetamin.
Fundet af amfetaminen medførte en anholdelse også af den 54-årige kvinde, som sammen med den 48-årige mand blev mistænkt for i fællesskab at have været i besiddelse af amfetaminen.
Begge blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør søndag, hvor en dommer besluttede, at begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 16. juni 2022.
Politiet vil den kommende tid prøve at identificere ejerne af de tyvekoster, som er blevet beslaglagt hos de to mistænkte med henblik på udlevering til rette ejer.

 

Varetægtsfængsling – Grov vold – Greve

Kl. 03.05 slog en 29-årig kvinde fra Greve alarm til politiet efter en akut konflikt med en mandlig bekendt, der kort forinden pludselig var kommet på besøg hos hende. De var endt i et skænderi, der var endt med vold mod den 29-årige kvinde.
Hun havde i et øjeblik, hvor den mandlige bekendte havde sit fokus andetsteds, set en mulighed for at flygte ud ad et vindue i førstesals højde, hvorefter hun slog alarm.
Politiet kørte hurtigt til området ved hendes bopæl for at lede efter en 26-årig mand fra København, som havde forladt stedet i en bil.
Den 29-årige kom på skadestuen, hvor hun blev undersøgt og behandlet i anledning af den vold, som den 26-årige havde begået mod hende.
Senere på morgenen fik politiet oplysninger om, at den mistænktes bil var set i området, hvorfor politiet igen kørte til stedet, hvor den mistænkte blev truffet. Han blev anholdt og sigtet for grov vold mod den 29-årige kvinde tidligere på natten.
Efter afhøring til sagen blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor en dommer besluttede, at den 26-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 16. juni 2022.

 

Varetægtsfængsling – Grov vold – Lindevej, Holbæk

Kl. 05.57 fik politiet via et alarmopkald oplysninger om et større slagsmål uden for et værtshus i Vestergade, Holbæk.
Opkaldet medførte en hurtig udrykning fra politiet, som dog kunne konstatere, at slagsmålet var ophørt af sig selv uden politiets indblanding. Politiet fik dog klarlagt, at nogle udlændinge var kommet i konflikt med en gruppe danskere, men hvor uordenen mellem disse to parter var stoppet af sig selv.
De samme udlændinge havde kort efter været forsamlet på Lindevej, hvor de pludselig overfaldt en 29-årig mand fra Asnæs. Ifølge vidner mistænkte de ham for at være en del af det tidligere slagsmål, hvilket ikke havde været tilfældet ifølge vidner.
Den 29-årige blev overfaldet med diverse slag og spark mod ben og kroppen, så han kom lettere til skade som følge af overfaldet. Vidner kom den 29-årige til undsætning, ligesom vidner efterfølgende kunne hjælpe politiet med at udpege de mistænkte til overfaldet kort efter.
Kl. 06.10 foretog politiet anholdelse af tre mænd på 19, 21 og 24 år alle fra Rumænien, som alle blev sigtet for grov vold mod det 29-årige og sagesløse offer.
Alle tre anholdte blev i løbet af søndagen fremstillet i grundlovsforhør, som endte med, at alle tre blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 7. juni 2022 som sigtede for grov vold.

 

 

Søndag-mandag

 

Røg i grønthandler – Nørregade, Ringsted

Kl. 11.50 kørte politi og brandvæsen på et alarmopkald om røg og mulig brand i en grønthandler i Ringsted. Da patruljen kom frem oplyste indsatslederen fra brandvæsnet, at der ikke havde været flammer, og at der ikke var sket skade på bygningen. Der havde været en mindre røgudvikling fra butikkens facade. Butikslokalet blev luftet ud, og der var ikke yderligere behov for politiet på stedet, da der ikke var noget mistænkeligt ved sagen.

 

Intet fundet ved anmeldelse om ”skud” - Humlebækvej/Nylandsvej, Køge

kl. 21.30 slog flere borgere alarm, da de havde hørt brag, som kunne lyde som skud. Ingen havde set våben eller tilskadekomne, men en større styrke politiet blev indsat til at undersøge sagen. Patruljerne fandt ingen tegn på skudafgivelse på stedet, og der var ingen meldinger om, at nogen var blevet ramt.

Politihunde afsøgte området efter spor, men fandt ingen afskudte patronhylstre eller andet, som bekræftede, at der skulle være blevet skudt. Patruljerne blev i området et stykke tid for at skabe tryghed, men hørte ingen brag eller andet optræk til uro.

 

Kvinde bedraget af falsk betjent – Roskilde

I alt er der blevet anmeldt hele syv sager om bedrageri eller forsøg på at franarre penge fra ældre borgere i Roskilde og omegn i løbet af weekenden. Under påskud af hacking, optagne lån eller virus, blev flere kvinder forsøgt snydt af en eller flere falske politimænd, men Det lykkedes dog kun i det ene tilfælde gerningsmanden at få penge ud af det

Kl.23.20 søndag aften anmeldte en 70-årige kvinde fra Roskilde, at hun var blevet ringet op af en mand, som sagde han hed ”Ole Henriksen” og ringede fra politiet fordi hendes konto var blevet hacket. Kvinden blev igennem en to timer lang samtale overtalt til at overføre et femcifret beløb til en konto, for at redde hendes penge. Den 70-årige talte efterfølgende med en nabo om sagen og blev nu klar over, at hun var blevet snydt.

En patrulje kørte til kvindens adresse, hvor hun og naboen blev afhørt til sagen. Naboen var også blevet kontaktet af en ”Ole Henriksen", som havde sagt, at der var blevet optaget et lån i Basisbank. Gerningsmanden havde dog havde afbrudt opkaldet, da naboens mand havde taget røret og stillet kritiske spørgsmål.

Politiet efterforsker nu de mange sager om svindel og følger pengesporet i den ene sag.

 

Mistænkelig brand i bil – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.24 indgik flere anmeldelser om brand i en bil ved Ladegårdsparken øst i Holbæk, hvor der var høje flammer i en personbil, der holdt ved parkeringspladsen ud for nr. 53. Vidner havde set to mænd løbe fra stedet kort før branden startede. De beskrives som:

A: Mand, 20-25 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Iført: Kasket, sort hættetrøje, bukser og sko.

B: Mand, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort kasket, lysebrun jakke, muligvis med hætte, mørke bukser, sorte sko, Medbragte: hvid plasticpose.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flere patruljer blev sat ind til at køre i området på udkig efter de beskrevne mænd, men fandt dem ikke. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som ikke fik spredt sig til andre ting og ingen andre biler fik varmeskader. Bilen fik dog store skader og politiet undersøgte stedet. Politihunde søgte i området efter spor fra en evt. ildspåsættelse, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen med sikkerhed.

Branden undersøges nu nærmere, og politiet vil meget gerne tale med de to mænd, som blev set løbe fra stedet, for at afklare, om de har en rolle i sagen. Vidner som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler