Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Store Valbyvej, Store Valby, Roskilde (4 anmeldelser)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bøgelundsvej, Rørby, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Stationsvej, Svebølle

Tyveri fra køretøjer:

Pedersvej, Køge
Boserupvej, Roskilde
Store Valbyvej, Store Valby, Roskilde
Hedelunden, GreveUdvisning af Danmark efter ulovligt arbejde og ophold – Køge

Tirsdag eftermiddag havde Udlændingestyrelsen afgjort, at en 48-årig mand fra Nigeria skulle udvises af Danmark med et indrejseforbud i to år.
Denne udenlandske mand havde udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi mandag formiddag truffet i arbejde i en lagervirksomhed i Køge, hvor det viste sig, at han var blevet ansat tilsyneladende under en anden identitet.

Ved politiets spørgsmål om identiteten havde den 48-årige nigerianer sluttelig oplyst sin rette identitet, hvorefter han blev anholdt og sigtet for både ulovligt arbejde og ulovligt ophold i Danmark.

Ved den fortsatte sagsbehandling fik politiet bekræftet mandens rette identitet, og efter afhøring i anledning af de to sigtelser om overtrædelser af udlændingeloven fik han straks sin sag afgjort.

Den 48-årige nigerianer forblev mandag i politiets varetægt i medfør af hjemrejselovens bestemmelser, mens Udlændingestyrelsen vurderede hans sag i forhold til en mulig udvisning.

 

Efter Udlændingestyrelsens afgørelse om udvisning vil nigerianeren nu blive fremstillet i Retten i Roskilde torsdag med påstand om fortsat frihedsberøvelse efter hjemrejselovgivningen, indtil udrejse af Danmark reelt kan finde sted.

Ulovlig overhaling afslørede ulovligt slagvåben – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 09.24 kørte en civil patruljebil ad Holbækmotorvejen i vestlig retning, da patruljebilen blev overhalet af en personbil. En anden personbil indhentede den overhalende personbil, bremsede ned og brugte hornet mod den overhalende, der kom forbi patruljebilen og forblev i overhalingssporet. Det udnyttede den bagfrakommende personbil til at overhale højre om og fortsætte sin kørsel frem til afkørslen Roskilde Vest på en sådan måde, at et lastvognstog måtte nedsætte hastighed for at undgå sammenstød med den travle bilist.

 

Politiet kørte efter bilisten ad afkørslen og fik kort efter standset personbilen, hvor en 24-årig mand fra Skibby sad bag rattet. Han deltog i både en alkometer- og narkometertest, men uden udslag for påvirkning af noget under kørslen.

 

I den 24-åriges bil fandt politiet dog et ca. 70 cm langt og tre cm tykt kabel, der lå inden for rækkevidde, og som politiet mistænkte den 24-årige for at ville bruge som et slagvåben. Han blev derfor ved beslaglæggelse af kablet sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen samt for overtrædelse af færdselsloven i forhold til den ulovlige overhaling på motorvejen. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Hurtig narkobilist uden førerret – Stensbjergvej, Køge

Kl. 09.50 målte færdselspolitiet med laserudstyr en personbil til at køre mindst 85 km/t ad Stensbjergvej i sydlig retning forbi Asgårds skole, selv om højst tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t.

 

Føreren af personbilen var en 32-årig mand fra Nordjylland, som ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han ikke havde generhvervet førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten. Desuden afslørede en test med et narkometer, at han kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen, så politiet anholdt den 32-årige bilist i forbindelse med sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, indtil han havde fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Ejeren af personbilen – en 38-årig mand fra Herfølge – blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af køretøjet til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

Brand i garage efter svejsearbejde – Hellestrupvej, Hellestrup, Holbæk

Kl. 13.07 måtte en 68-årig mand fra Holbæk alarmere brandvæsnet, efter at der var gået ild i en bil i en garage.
Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at branden havde godt fat i bilen, og at branden havde bredt sig til selve garagebygningen. Der var ikke fare for, at branden ville brede sig yderligere, men røgen fra branden drev ud over Hellestrupvej, som politiet kortvarigt afspærrede.
Tilkaldt ambulancepersonale tilså den 68-årige for eventuel røgforgiftning, men yderligere behandling var ikke umiddelbart nødvendigt.

 

Politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved branden, der opstod i forbindelse med en 68-åriges svejsearbejde på bilen i garagen.

Mand alvorligt tilskadekommen efter ulykke – Svogerslev, Roskilde

Kl. 13.11 slog pårørende til en 76-årig mand fra Roskilde alarm, efter at den 76-årige var faldet ned og kommet til skade.
Ambulancepersonalet bragte den 76-årige hastigt til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling for livstruende skader efter et fald.

 

Politiet fik klarlagt, at den 76-årige havde været ved at rense tagrender og havde stået på et terrassetag i plastik. Under arbejdet var han faldet gennem plastiktaget og landet uheldigt på flisebelægningen, så han havde pådraget sig alvorlig personskade.

 

Den 76-årige er fortsat indlagt på Rigshospitalet i kritisk tilstand, mens politiet forsøger at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved ulykken nærmere, herunder om der i givet fald er nogen, der i forbindelse med egenhændig og privat rensning af tagrender kan drages til ansvar for ulykken.

Butikstyv var efterlyst – Nørretorv, Ringsted

Kl. 16.16 slog personalet i Super Brugsen på Nørretorv alarm, idet en mandlig butikstyv efter et større tyveri sammen med en kvinde var flygtet alene fra stedet ad Nørregade i nordlig retning.

 

Politiet kørte hurtigt til Nørregade og fik udpeget flugtretningen hen mod Vestmotorvejen, hvor politiet fandt den flygtende mand, som forsøgte at gemme sig i et krat. Manden forsøgte dog undgå anholdelse ved at vifte med en spids træpind, som han ikke ville kaste bort. Under brug af peberspray lykkedes det politiet på en tilkørselsrampe til Vestmotorvejen at anholde manden, der blev identificeret som en 51-årig mand fra Bosnien.

 

Politiet fik klarlagt, at bosnieren sammen med en kvinde var kommet ind i Super Brugsen, hvor de havde stjålet kød og chokolade så åbenlyst, at andre kunder havde bemærket det og alarmeret personalet. Parret var blevet kontaktet efter sidste betalingsmulighed, hvorefter manden stak af, mens kvinden sammen med de stjålne var forsvandt fra stedet muligvis i en bil.

 

Den 51-årige bosnier blev sigtet for butikstyveri af varer til en samlet værdi af ca. 4.000 kr. og derefter afhørt til sagen. Efterforfølgende forblev han dog i politiets varetægt, idet bosnieren viste sig at være eftersøgt af politiet, idet Hjemrejsestyrelsen ønskede ham frihedsberøvet med henblik på udsendelse af Danmark.

 

Sagen om butikstyveriet efterforskes yderligere i et forsøg på at få identificeret den kvinde, som bosnieren mistænkes for at have været sammen med under butikstyveriet.

Eftersøgning af nedtrykt mand – Kalundborg

Kl. 19.55 slog en kvindelig bekendt til en 37-årig mand fra Nordjylland alarm til politiet, idet den 37-årige i nedtrykt sindstilstand og efter mulig indtagelse af nogle piller havde forladt hendes bopæl i Kalundborg by. Den bekendte formodede, at han ville søge i retning mod Klosterskoven.
Flere politipatruljer, herunder et par hundepatruljer, blev indsat i eftersøgningen af den 37-årige, der kl. ca. 20.50 blev fundet i den nordlige del af Kalundborg by. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til en helbredskontrol, men blev efterfølgende indlagt til undersøgelse og eventuel behandling i anledning af sin sindstilstand.

Eftersøgning af nedtrykt kvinde – Køge

Kl. 00.26 fik politiet en bekymrende henvendelse om, at en 23-årig kvinde fra Køge havde forladt en adresse i den centrale del af Køge by, fordi hun var ked af det.

Politiet iværksatte en eftersøgning af kvinden, og i den forbindelse blev både busselskaber og DSB orienteret om eftersøgningen af hende.

Da politipatruljerne, herunder en hundepatrulje, ikke umiddelbart kunne lokalisere kvinden, blev en drone rekvireret til brug i eftersøgningsarbejdet ved afsøgning af grønne områder med mulighed for at gemme sig.

 

Droneføreren kunne kl. ca. 02.35 lokalisere den eftersøgte kvinde til et område omkring Zoffmannsvej-Ringvejen, hvor politiet fik kontakt til hende. Hun blev efterfølgende bragt til et sygehus til undersøgelse og efterfølgende indlæggelse på et andet sygehus til behandling i anledning af hendes sindstilstand.

Narkokørsel – Hundige Centervej, Greve

Kl. 03.11 sigtede politiet en 39-årig mand fra Taastrup for narkokørsel i en personbil ad Hundige Centervej i østlig retning. Narkometertesten indikerede nemlig, at han var påvirket af cannabis under kørslen, og efter anholdelse med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer fandt politiet den 39-årige i besiddelse af godt tre gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden den 39-årige blev løsladt. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.


OPFØLGNING

 

Straksdom for narkobesiddelse – Roskilde

En 21-årig mand fra Roskilde blev i et grundlovsforhør kl. 11.00 i Retten i Roskilde idømt tre års fængsel for besiddelse af bl.a. ca. 788 gram amfetamin og knap 1.200 ecstacypiller, som politiet havde fundet ham i besiddelse af ved en ransagning af hans bopæl i Roskilde tirsdag.

 

Den 21-årige var blevet anholdt tirsdag kl. 13.20 og kunne mindre end 24 timer senere i forbindelse med et knap 30 minutter langt retsmøde se sig idømt frihedsstraffen.

Dommen blev modtaget af den 21-årige, der efter retsmødet forblev frihedsberøvet, så afsoningen af den idømte frihedsstraf kunne begynde.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi