Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Pogebanken, Herfølge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Læskovvej, Bjæverskov
Degnesvinget, Ringsted
Irisvej, Regstrup
Tjurgården, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Rørmosevej, Kalundborg (forsøg)
Ryevej, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. (forsøg)

Tyveri fra køretøjer:

Nylandsvej, Køge (forsøg)
Sandbjergvej, Rørby, Kalundborg
Søndergade, Hårlev
Diget, Hårlev
Emilsgave, Viby Sj.
Solbakkevej, HårlevPressetelefonen besvares af vagtchefen hele døgnet onsdag og torsdag

Henvendelser på pressetelefonen 2542 6210 vil hele døgnet onsdag og torsdag blive besvaret af vagtchefen.

Politiet opfordrer derfor til, at henvendelser på pressetelefonen kun omfatter hændelser mv. af akut karakter.

Øvrige henvendelser henvises til kommunikationsafdelingens mail mvsj-kommunikation@politi.dk. Disse henvendelser via mail vil blive læst og behandlet fra fredag morgen.

 

Døgnrapporten vil heller ikke blive udsendt hverken onsdag eller torsdag.


Færdselsuheld – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 06.52 var to bilister stødt sammen på Svallerup Landevej, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.

På uheldsstedet var der flere vragdele fra de to involverede personbiler på vejen, så trafikken kunne kun passere uheldsstedet med forsigtighed.

Det viste sig, at en 64-årig mand fra Kalundborg var kørende i sydlig retning, mens en 24-årig mand fra Slagelse kørte i den modsatte retning. De to parter stødte delvist frontalt sammen trods den 64-åriges forsøg på at undvige modparten.

Den 64-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men viste sig at være sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af sammenstødet, som også den 24-årige slap uskadt fra.

Vejen var ryddet kl. ca. 08.00, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere.

Bortvisning af sovende mand – igen – Universitetsparken, Roskilde

Kl. 10.17 ønskede beboere i en opgang i Universitetsparken politiets hjælp til at bortvise en fremmed mand, der lå og sov på anden sal i trappeopgangen.

Politiet kørte til stedet og kunne straks konstatere, at der var tale om en 27-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark. Han var nemlig også i lørdags blevet bortvist fra samme opgang, hvilket nu også skete igen.

Den 27-årige blev fulgt til toget, idet han ønskede at tage til København og opholde sig der. Han blev ikke sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen.

Færdselsuheld – Eskilstrupvej/Lestrupvej, Glostrup, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.21 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et sammenstød mellem to bilister i krydset Eskilstrupvej – Lestrupvej.

Det viste sig, at en 78-årig mand fra Kgs. Lyngby som fører af en personbil var kørt ad Lestrupvej mod sydvest og frem over vigelinjen i krydset ved Eskilstrupvej. Efter fremkørslen over vigelinjen med lav hastighed stødte han sammen med en anden personbil, som en 28-årig kvinde fra Nørre-Asmindrup førte ad Eskilstrupvej i nordvestlig retning.

Begge parter samt en kvindelig passager i den 78-åriges bil blev alle bragt til skadestuen til kontrol, men alle var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Telefonsvindel – Ringsted / Holbæk

Kl. 13.14 henvendte en 84-årig kvinde fra Ringsted sig til politiet for at anmelde telefonsvindel, som hun var blevet udsat for tidligere på dagen.

Hun var kl. ca. 12.15 blev ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være medarbejder i pengeinstituttet Nordea. Han ringede fra hemmeligt nummer og oplyste, at den 84-årige skulle have et nyt dankort, så en kvindelig medarbejder ville straks komme forbi for at hente dankortet og den tilhørende kode.

Den 84-årige skulle lægge dankortet i en kuvert, som blev udleveret til en kvinde, der blev beskrevet som: 20-30 år, lys i huden, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, mellemlangt, brunligt og krøllet hår, iført halstørklæde og blå jakke.

Efterfølgende var der uberettiget blevet hævet 15.000 kr. fra den 84-årige bankkonto, inden hun anede uråd og fik spærret det udleverede dankort.

Senere mandag eftermiddag fik politiet endnu en anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra Holbæk, som kl. ca. 15.35 var blevet ringet op af en falsk, mandlig bankmedarbejder fra Nordea.

Årsagen til hans henvendelse var et par forsøg på mistænkelige transaktioner på den 85-åriges bankkonto, hvorfor hun skulle udlevere sit dankort til en anden mandlig bankmedarbejder, som ville komme forbi hendes bopæl.

Den 85-årige blev under samtalen med den falske bankmedarbejder bekymret og opsøgte derfor sin nabo, som rådede hende til at kontakte politiet.

Dankortet havde den 85-årige ikke udleveret til nogen, og politiet har ikke oplysninger om, at en falsk bankmand skulle være dukket op for at afhente det.

Politiet har nu i begge sager optaget anmeldelser om bedrageri over for de to kvinder, hvis anmeldelser nu efterforskes sammen med andre sager af tilsvarende fremgangsmåde fra telefonsvindlere.

Rådet til at opdage mulig svindel via telefonen er at spørge efter den pågældende persons navn og arbejdssted, hvorefter opkaldet afbrydes. Her foretages et kontrolopkald via bankens hovedtelefonnummer, så omstilling til medarbejderen kan finde sted. Herved vil svindlen typisk blive opdaget, ligesom det er usædvanligt, at et dankort skal udskiftes i tilfælde af mistænkelige transaktioner på en bankkonto.

Desuden er det også usædvanligt, at en bankmedarbejder dukker op ved private adresser for at hente et dankort, som en bankkunde skal have udskiftet.

Færdselsuheld – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 14.13 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at fodgænger var blevet ramt af en bilist på Stevnsvej. En ambulance var efterfølgende blevet tilkaldt, efter at bilisten havde forladt uheldsstedet.

Ved uheldsstedet på Stevnsvej lidt nord for Tryggevælde å fik politiet klarlagt, at en 85-årig mand fra Virum under passage af Stevnsvej i retning mod en parkeringsplads nord for åen var blevet ramt af en kvindelig bilist. Herved blev han væltet omkuld og pådrog sig flere overfladiske skrammer.

Bilisten standsede og hjalp den 85-årige, som efterfølgende blev overgivet til andre bekendte, der afventede ham på parkeringspladsen. Den kvindelige bilist ønskede at blive på stedet, men behovet herfor blev umiddelbart ikke skønnet nødvendigt af den 85-årige og hans bekendte. Hun forlod derfor stedet uden at have afleveret oplysninger om sig selv eller hendes bil.

Den 85-årige blev efterfølgende dårlig, så han i en tilkaldt ambulance blev bragt på skadestuen til en kontrol.

Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret den kvindelige fører af den bil, som var involveret i uheldet, og vil gerne opfordre den kvindelige bilist til at henvende sig til politiet, så hun kan blive afhørt om uheldet.

Røg i opgang – Bag Slotsgraven, Kalundborg

Kl. 19.19 slog en beboer i en beboelsesejendom alarm til brandvæsnet, idet røg fra en lejlighed trængte ud i opgangen.

Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor der ikke umiddelbart var kontakt til nogen i den lejlighed, hvorfra røgen kom. Det lykkedes dog at komme ind og få kontakt til en 63-årig mand, der blev reddet ud og efterfølgende tilset af det tilstedeværende ambulancepersonale for eventuel røgforgiftning.

Den 63-årige var ikke kommet til skade, og politiet kunne i forbindelse med en udluftning af lejligheden konstatere, at den 63-årige ikke havde holdt med en gryde og en pande på tændte blus på komfuret. Maden var derfor brændt på og havde udviklet røg, der trængte ud i opgangen.

Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen ud over at underrette ejendommens vicevært om branden i mandens lejlighed.

Narkokørsel i frakendelsestiden og knivloven mv. – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.57 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en personbil, der blev ført ad Esbern Snaresvej ved en tankstation.

Føreren var en 30-årig mand fra Kalundborg, der rutinemæssigt deltog i en narkometertest, som gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen. Han viste sig også i forvejen at være frakendt kørekortet, så han ikke måtte være fører af personbilen.

Den 30-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel i frakendelsestiden, og ved den efterfølgende visitation fandt politiet ham i besiddelse af en foldekniv med en bladlængde på 9,5 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe kniven, blev den beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven.

Politiet bragte den 30-årige til et sygehus med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han forblev dog i politiets varetægt, idet han også var efterlyst som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten.

Den 30-årige tilbragte resten af natten hos politiet og vil tirsdag formiddag blive bragt til fogedretten i Holbæk, så retsmødet med hans deltagelse kan gennemføres.

Senere kan han forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi