Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandroseparken, Strøby Egede, Køge
Lundestrædet, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kollevej, Veddinge Bakker, Fårevejle St.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Politiøvelse på fabriksområde – Københavnsvej, Køge

Politiet vil i eftermiddag og i aften i tidsrummet kl. ca. 16.00 – 24.00 øve sig på fabriksområdet ved Sun Chemical, Københavnsvej 112, Køge, hvilket politiet vil markere ved opstilling af skilte.

Under politiøvelserne kan borgerne i området måske høre skydning med løs ammunition og højtlydt, kortvarig råben, men der er altså ingen grund til at være bekymret for, at der måtte være sket noget alvorligt eller farligt i området.

Øvelsesaktiviteterne vil blive gentaget fem gange mere inden udgangen af juni måned, og Midt- og Vestsjællands Politi vil give borgerne besked via Twitter og på døgnrapporten de pågældende dage, hvor øvelserne foregår.

Færdselsuheld – Skolevej, Havdrup – Solrød

Kl. 07.52 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvori en cyklist skulle være impliceret.
Det viste sig, at to cyklister var impliceret i uheldet, som var sket, da en 32-årig kvinde fra Lejre var cyklet ad Skolevej i østlig retning ved Nylukkevej. I samme retning var også en 5-årig dreng fra Havdrup cyklet, men havde pludselig ændret placering, så den 32-årige måtte foretage en hård opbremsning, hvorunder hun væltede.
Den kvindelige cyklist blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Efterfølgende blev den 5-årige drengs mor underrettet om uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

 

Falsk hjemmehjælper – Gislinge – Holbæk

Kl. 10.12 anmeldte pårørende til en 69-årig kvinde fra den centrale del af Gislinge by, at det 69-årige familiemedlem havde fået stjålet noget smertestillende medicin mandag morgen i tidsrummet kl. ca. 08.30 – 09.00.
En ukendt kvinde havde henvendt sig og oplyst at være fra hjemmeplejen, hvorefter hun fik adgang til den 69-åriges bolig, hvor hun foretog mindre gøremål, inden hun forlod stedet.
Kort efter kom kvinden retur under påskud af, at hun havde glemt sin mobiltelefon, som hun ledte efter ved at åbne skuffer og skabe, inden hun med en mobiltelefon i hånden forlod den 69-åriges bopæl. Herefter opdagede beboeren tyveriet af det smertestillende medicin.
Hjemmeplejen i Holbæk kommune blev efterfølgende kontaktet, men hjemmeplejen havde ikke haft en medarbejder hos den 69-årige, der således havde haft besøg af en falsk hjemmehjælper.
Den mistænkte blev beskrevet som: A: Kvinde, 35-40 år, 162-165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Havde håret sat op i en "knold", Talte: Dansk, Iført: Ukendt påklædning, men formentlig jeans.

Politiet har nu optaget rapport om tyveriet og forsøger at få identificeret kvinden med hjælp fra eventuelle vidner, der måtte have set hende i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysning er i sagen.

Borgere kan sikre sig ved f.eks. at spørge efter legitimation eller kontrollere besøget ved opringning til hjemmeplejen for at få afklaret rigtigheden heraf, såfremt nogen uden den sædvanlige uniformering eller uden legitimation pludselig henvender sig og oplyser at være fra f.eks. hjemmeplejen.

 

Spirituskørsel – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 11.36 anholdt og sigtede politiet en 67-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil, som han førte i området ved Solrød Centret. Alkometertesten, som den 67-årige havde gennemført, havde givet udslag over 0,5 promille, hvor den 67-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Den 67-årige tilbragte herefter et par timer i detentionen til afrusning inden sin løsladelse, idet politiet vurderede, at han på grund af sin spirituspåvirkning ikke var egnet til at kunne klare sig selv umiddelbart efter blodprøveudtagelsen. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil den 67-årige høre nærmere fra politiet.

 

Færdselsuheld – Dampmøllevej / Platanvej, Holbæk

Kl. 12.25 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset Dampmøllevej – Platanvej, så politiet rykkede ud til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en 22-årig mand fra Grevinge.
Han oplyste, at han var cyklet ad Dampmøllevej i vestlig retning, da han var stødt sammen med en personbil, som var blevet ført ad Platanvej mod syd og videre frem over vigelinjen ud på Dampmøllevej i forbindelse med et højresving ad Dampmøllevej mod vest.
Efterfølgende var bilisten ikke standset for at tale med cyklisten i anledning af sammenstødet, men cyklisten havde aflæst bilens nummerplade, så politiet kunne efterfølgende få kontakt til den 72-årige, mandlige fører fra Holbæk på dennes bopæl.
Cyklisten slap uskadt fra sammenstødet, og politiet har optaget rapport om sagen, som den 72-årige også er afhørt til. Parterne vil senere høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne i anledning af uheldet er afsluttet.

 

Falske bankfolk – Himmelev, Roskilde

Kl. 12.53 anmeldte en 83-årig kvinde fra Roskilde, at hun kort forinden var blevet bedraget af nogle bankfolk, der havde formået hende til at udlevere dankortet, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af 8.000 kr.
En kvinde havde kontaktet den 83-årige telefonisk og oplyst at være fra NETS, som med baggrund i mistænkelig aktivitet på den 83-åriges bankkonto havde spærret hendes dankort. Det skulle derfor udleveres til en mand, som ankom til hendes bopæl og fik dankortet udleveret.
Den falske bankmedarbejder, der afhentede dankortet, blev beskrevet som: mand, ca. 20 år, 170-180 cm høj, kraftig af bygning, lys i huset, lyst kort hår, iført grå sweatshirt, hvide sko og et mundbind. Manden talte dansk og havde tillige en eller anden form for smykke i det ene øre.
Politiet kørte til den 83-åriges bopæl for at undersøge sagen om bedrageri over for hende nærmere i et forsøg på at få oplysninger om de to personer, der kan mistænkes i denne sag.

 

Kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Karlslunde Landevej, Karlslunde – Greve

Kl. 13.19 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 76 km/t ad Karlslunde Landevej mod nord, selv om højst tilladte hastighed på stedet var 50 km/t.
Færdselspolitiet fik bilen standset, så en 31-årig mand fra Høng indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han blev også sigtet for kørsel i frakendelsestiden, idet han i forvejen var frakendt førerretten, ligesom han under kørslen også havde anvendt håndholdt mobiltelefon. Desuden viste det sig, at bilen efter et ejerskifte ikke var blevet omregistreret, så bilen var reelt hverken indregistreret eller ansvarsforsikret.
Det behøvede den 31-årige umiddelbart heller ikke at få foretaget, idet politiet beslaglagde personbilen med henblik på senere konfiskation, idet den 31-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet.
Den 31-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham samt spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

 

Mistænkelig bil – Holmeås, Greve

Kl. 15.41 anmeldte en årvågen kvindelig beboer på Holmeås, at hun undrede sig over en udenlandsk bils kørsel frem og tilbage på vejen. Bilen, hvis nummerplade var blevet aflæst, standsede ud for flere forskellige adresser, og der var to mænd i bilen.
En patrulje kørte til området, men bilen var forsvundet. Politiet talte med anmelderen, som havde talt med nogle af sine naboer om bilen. Der var ikke konkret mistanke om, at nogen fra bilen havde foretaget noget ulovligt, hvorfor politiet på dette grundlag ikke foretog sig yderligere. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at bilen tidligere var truffet af politiet i forbindelse med interesse for storskrald i området.

 

Truende unge – Rådhusstræde, Køge

Kl. 18.11 fik politiet anmeldelser fra både personalet og gæster i et fitnesscenter i Rådhusstræde, idet en flok unge var kommet ind i centret, hvor flere unge var blevet truet verbalt. De unge var fortsat i området og bevægede sig i retning mod S-togsstationen.
Politiet kørte til området med flere patruljer, der på Værftsvej fik kontakt til gruppen på fem unge mænd i alderen 13-15 år fra forskellige byer i Køge kommune. I nærheden fandt politiet to knive efterladt i et grønt område. Knivene blev sikret af politiet, som vil lade dem undersøge nærmere i et forsøg på at få klarlagt, om nogen af de fem unge kan havde båret disse inden politiets ankomst.
I fitnesscentret fik kontakt til både personalet og de truede unge, som alle var uskadte efter verbale trusler, da de fem unge pludselig var kommet ind i fitnesscentret.
Politiet efterforsker nu sagen og vil forsøge at få klarlagt hændelsesforløbet ved brug af overvågningsmateriale fra området, så det senere kan afgøres, hvorvidt der er grundlag for sigtelse af nogen blandt de fem unge.
De sociale myndigheder i Køge Kommune blev underrettet om deres adfærd i området, så kommunen kan afgøre, hvorvidt der måtte være grundlag for en social indsats over for gruppen.

 

Forstyrrende og støjende mand – Vagtelvej, Herfølge

Kl. 20.42 fik politiet en anmeldelse om, at mand udviste støjende adfærd i et grønt areal på Vagtelvej, ligesom han i formentlig påvirket tilstand væltede forskellige ting.
Politiet fik i området kontakt til en kraftigt spirituspåvirket, 61-årig mand fra Herfølge, som ud over sin støjende fremfærd havde væltet et par cykler, en potteplante, et hegn og en postkasse. Denne adfærd medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så den 61-årige kan nu se frem til at modtage en bøde.

 

Hurtig førstehjælpsindsats var desværre forgæves – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 21.25 slog en handlekraftig, 68-årig mand fra Jyllinge alarm til politiet, at han under kørsel ad Østre Ringvej i nordlig retning havde set en anden bilist standse umotiveret på vejens midterrabat.
Anmelderen standsede selv og kunne se, at der i bilen i midterrabatten befandt sig en tilsyneladende livløs kvinde, hvorfor han slog alarm. Under alarmeringen standsede en 32-årig mandlig motorcyklist fra Roskilde også på stedet for at hjælpe.
Bilens døre kunne af ukendt årsag ikke åbnes, så de to mænd kunne yde hjælp til kvinden i bilen. Motorcyklisten forsøgte at knuse en rude med sin styrthjelm for at få adgang, men forgæves.
En tilfældig bilist blev standset, hvorefter motorcyklisten med et aftageligt trækkrog fra en anden bilist fik knust en rude, så den livløse kvinde kunne reddes ud af bilen.
De to mænd startede herefter livreddende førstehjælp på den livløse kvinde, indtil ambulancepersonale nåede frem og overtog førstehjælpen. Ambulancepersonalet bragte i forbindelse hermed kvinden på Roskilde sygehus, men en læge måtte kort efter konstatere, at den 76-årige kvindelige bilist var afgået ved døden. Hendes pårørende er underrettet om dødsfaldet og har fået udleveret bilnøglerne til hendes bil, som dermed kunne flyttes fra Østre Ringvej. Ingen øvrige trafikanter var blevet påvirket af kvindens kørsel ad Østre Ringvej formentlig i forbindelse med et ildebefindende.

Politiet har indledningsvist vurderet, at de to handlekraftige mænd skal indstilles til en dusør for deres ekstraordinære indsats for at hjælpe den livløse kvindelige bilist inden ambulancepersonalets ankomst. Politiets ledelse vil nu se nærmere på omstændighederne ved deres indsats, inden afgørelsen om tildeling af en dusør afgøres.

 

Narkokørsel – Syrenvej, Ringsted

Kl. 23.48 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af cannabis under kørslen.
Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Færdselsuheld – Strøby Bygade, Strøby – Stevns

Kl. 01.06 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket og havde påkørte en færdselstavle og en lysstander på Strøby Bygade.
Politiet kørte hurtigt til uheldsstedet, hvor en personbil stod efterladt med udløste airbags efter påkørsel af de nævnte genstande. Vragdele fra både bilen og de påkørte genstande lå spredt ud på vejen, men der var ingen personer i nærheden, som kunne have været fører af køretøjet. Der var heller ingen umiddelbare tegn på, at nogen var kommet til skade som følge af uheldet.
Området blev afsøgt med politihunde, som dog ikke fandt spor efter noget politimæssigt interessant. Hvornår uheldet præcist er sket, vides ikke med sikkerhed, idet bilens motor og udstødning var kolde, da politiet undersøgte dette.
Politiet ryddede op på uheldsstedet, men efterlod bilen, der blev afmærket med politistrimmel, mens politiet via den registrerede bilejer forsøger at få klarlagt, hvem der har været fører af personbilen på uheldstidspunktet, og hvorfor uheldet skete.
En beboer på vejen var kort før politiets ankomst kørt hen over vragdele, så beboeren havde fået en mindre skade på sin bil.

 

 

OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør – Vold – Vestergade, Holbæk

Kl. 11.00 bliver en 19-årig mand fra Holbæk fremstillet i Retten i Holbæk i et grundlovsforhør som sigtet i en sag om et overfald på en 16-årig ung mand. Den 19-årige er mistænkt for sammen med to andre uidentificerede medgerningsmænd at have slået og sparket den 16-årige flere gange ud for ungdomsklubben, Vestergade, Holbæk, fredag den 11. februar 2022 kl. ca. 14.24. Offeret pådrog sig benbrud som følge af overfaldet. Den 19-årige var tirsdag aften blevet anholdt, da han havde henvendt sig på en politistation i anledning af mistanken mod ham.
Grundlovsforhøret kan forventes afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi