Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Københavnsvej, Roskilde
Solrød Strandvej, Solrød Strand
Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv


Grundlovsforhør/varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika – Herfølge / Haslev

Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag morgen ransagning af to adresser i henholdsvis Herfølge og Haslev for at lede efter narkotika.
Politiet havde tidligere modtaget oplysninger om, at narkotika kunne være opbevaret på disse to adresser. Disse oplysninger var sammen med politiets efterforskning i øvrigt som følge af oplysningerne blevet forelagt Retten i Roskilde, der havde givet politiet tilladelse til ransagning på adresserne for at finde genstande, der var ulovlige.
Med ransagningstilladelserne i hænde foretog politiet ransagninger af de to adresser, hvor politiet samlet fandt 1.016 gram amfetamin, 1.689 gram ecstasy/MDMA, 30,5 kg hash, 178 gram kokain, 102 gram svampe, 11,5 gram ketamin samt et meget stort pengebeløb i kontanter.
På de to adresser traf politiet to kvinder på 24 og 55 år samt to mænd på 27 og 59 år, som alle fire straks blev anholdt som mistænkte for at have en rolle i sagen om besiddelsen af de forskellige slags narkotika samt pengene, som ifølge politiets mistanke stammer fra salg af narkotika.
Alle fire er efter afhøringer til sagen forblevet i politiets varetægt og vil onsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre. Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret begære retsmødet afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

Retsmødet endte med, at alle fire blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 10. februar 2022. Alle fire udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel kære af fængslingskendelsen.
Grundlovsforhøret blev afviklet for lukkede døre, ligesom der er nedlagt navneforbud i sagen.

Hastighedskontrol – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 08.30 – 09.40 en hastighedsmåling af de trafikanter, som kørte ad Køgevej omkring sidevejen Kildemarken. Stedet er beliggende i tættere, bebygget område, hvorfor højst tilladte hastighed er 50 km/t jf. de generelle regler i færdselsloven.
Hastighedskontrollen blev foretaget ved brug af en laser og resulterede i følgende sager:
Kl. 08.31 – 21-årig mand fra Ringsted sigtet for at køre 80 km/t – bøde + klip i kørekort
Kl. 08.40 – 54-årig mand fra Hellerup sigtet for at køre 93 km/t – bøde + påstand om frakendelse af kørekortet
Kl. 08.56 – 61-årig mand fra Ringsted sigtet for at køre 74 km/t – bøde + klip i kørekortet
Kl. 09.17 – 27-årig mand fra Ringsted sigtet for at køre 84 km/t – bøde + påstand om frakendelse af kørekortet
Kl. 09.36 – 66-årig mand fra Ringsted sigtet for at køre 72 km/t – bøde + klip i kørekortet.
Alle er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, så de vil alle snarest høre nærmere fra politiet om afgørelse i sagerne.

Knive efterladt ved skraldespand – Brogade, Køge

Kl. 10.56 fik politiet et par henvendelser om en kvindes mærkelige adfærd, idet hun havde tømt to plastposer for knive, der var blevet tømt ved siden af en skraldespand på Brogade ved åen.
En patrulje kørte til stedet og indsamlede otte brugte køkkenknive som hittegods, samtidig med at politiet forsøger at få identificeret kvinden, der af ukendt årsag efterlod knivene på stedet. Kvinden blev af vidner beskrevet som en 35-45 årig, danskudseende kvinde med bordeaux pandebånd, tørklæde om halsen, iført mørke joggingbukser og lyseblå kondisko.
Ved en hurtig undersøgelse af knivene tydede intet på, at de var blevet brugt til noget strafbart, men kvindens adfærd kunne umiddelbart anses for at være uhensigtsmæssig, såfremt nogen kunne finde på at sætte sig i besiddelse af knivene og bruge dem til noget ulovligt.

Narkokørsel – Hedelunden, Greve

Kl. 11.34 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 26-årig kvinde fra Taastrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at hun kunne være påvirket af hash under kørslen, hvorfor hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkobilist gjorde opmærksom på sig selv – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.10 bemærkede en patrulje, at en bilist på Ringstedvej foretog en overhaling, der var til ulempe for en modkørende, der måtte bremse op for at undgå et sammenstød.
Efterfølgende standsede politiet den overhalende bilist, hvor en 41-årig mand fra Helsingør sad bag rattet. Indledningsvist blev han sigtet for den ulovlige overhaling, og efterfølgende måtte politiet anholde ham, fordi han blev skønnet påvirket af amfetamin under kørslen. Han blev således også sigtet for narkokørsel i en personbil, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 14.33 rykkede politiet og senere ambulancepersonale ud til en nødstedt bilist, der havde strejfet autoværnet både på midten af vejen og ved nødsporet, inden bilisten var standset i nødsporet.
Det viste sig at være en 23-årig mand fra Holbæk, der under kørsel i østlig retning havde fået et ildebefindende, så han havde mistet kontrollen over bilen. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og den 23-årige blev i den tilkaldte ambulance bragt til kontrol på et sygehus.
Under politiets ophold på dette uheldssted skete der i det vestgående spor et mindre alvorlige sammenstød i den tætte eftermiddagstrafik. Disse sammenstød i det vestgående spor medførte dog ikke politiets involvering, idet parterne selv klarede det fornødne i den anledning.

Mand sigtet for tyveri fra personbil – Solrød Strandvej, Solrød Strand

Kl. ca. 13.50 blev der forøvet et indbrud i en personbil, der holdt parkeret på en parkeringsplads ved en restaurant på Solrød Strandvej. En bilalarm var gået i gang, hvorefter bilejeren havde konstateret, at en siderude var blevet knust, og en taske stjålet fra bilen.
Ved nærmere undersøgelse af overvågningsmateriale ved restauranten kunne mistanken rettes mod en varebil, hvis nummerplader kunne aflæses. Nummerpladerne var dog efterlyst som stjålne, men det benyttede flugtkøretøj blev straks efterlyst og eftersøgt af flere patruljer i området.
Køretøjet blev senere fundet efterladt i Tune-området efter en anmeldelse om, at det efterlyste køretøj var kommet til området i høj fart og blevet efterladt af føreren. En hundepatrulje fulgte spor fra findestedet til en konkret adresse, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 28-årig mand uden fast bopæl i Greve kommune. Han blev sigtet for tyveri fra personbilen i Solrød Strand samt for uberettiget brug af den efterladte varebil.
Den anholdte blev herefter løsladt, da politiet og anklagemyndigheden ved en nærmere vurdering af de fremkomne oplysninger ikke fandt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør.
Den efterladte varebil i Tune viste sig nemlig at være meldt stjålet fra København i november 2021. Bilejeren er nu underrettet om fundet af bilen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 14.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 38-årig mand fra Næstved for kørsel i en varebil i sydlig retning på motorvejen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og i øvrigt blev mistænkt for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev derefter løsladt.

Manglende kørekort hos to bilister – Hårlev - Stevns

Kl. 16.38 standsede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Hårlev, da han i en personbil kom kørende ad Hovedgaden, Hårlev. Den 27-årige var i forvejen frakendt førerretten, så han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Bilen var ejet af en anden end den sigtede selv, så bilejeren kan nu også forvente at blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af køretøj til en person uden kørekort.
Kl. 16.55 blev en 24-årig mand fra Otterup standset, da han i en personbil kom kørende ad Metalvej ved Hovedgaden, Hårlev. Også han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af personbilen.
Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres egne sager skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Servicevej, Køge

Kl. 18.20 standsede færdselspolitiet en personbil rutinemæssigt med henblik på kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 18-årig mand fra Skælskør-området, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, som han selv var registreret som ejer af.
Ved nærmere kontrol af hans personlige forhold kunne politiet konstatere, at det nu var femte gang inden for blot det seneste år, at den 18-årige var blevet afsløret i at køre bil uden kørekort.
Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 18-årige vil blive indkaldt til, når hans verserende sager skal afgøres.

To mænd havde ulovlige ting på sig – Sankt Hans Gade, Roskilde

Kl. 21.31 kontrollerede politiet to mænd, som politiet traf på Sankt Hans Gade. Der var tale om to mænd på 38 og 39 år fra Roskilde, som blev kortvarigt anholdt, da politiet fandt den 39-årige i besiddelse af knap 11 gram hash. Den 38-årige havde en hammer og en kniv med en bladlængde på 20 cm på sig uden anerkendelsesværdigt formål.
De to mænd blev således sigtet for hhv. overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kniv- samt våbenloven. De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis, hvorefter de to mænd blev løsladt efter afhøring til sagerne. Den 38-årige ønskede dog, at en dommer skulle kigge nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af de ulovlige effekter, som han var i besiddelse.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Karlemosevej, Køge

Kl. 21.43 var en bilist endt i en grøft og havde herved påkørt et hegn på Karlemosevej. Der var ikke andre trafikanter involveret, og på uheldsstedet fik politiet kontakt til en spirituspåvirket, 51-årig mand fra Køge. Da han blev mistænkt for at have været fører af den forulykkede bil, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han var sluppet fra uheldet uden tilskadekomst, men måtte alligevel en tur på sygehuset for at få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden sin løsladelse. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 00.52 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Taastrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørsel. Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrud i boghandel – Algade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 02.03 fik politiet en anmeldelse fra et alarmfirma om, at der havde været indbrud i en boghandel. En vægter og politiet kørte til forretningen, hvis bagdør var blevet brudt op, så tyverialarmen var blevet aktiveret. Fra forretningen var stjålet syv pakker Pokemon-kort til en værdi af 250 kr. pr. pakke samt et pengeskab.
Politiet undersøgte forretningen for tekniske spor, der senere måske kan være med til at identificere den eller de personer, der har begået indbruddet.
Personer, der har bemærket mistænkelig personer i nærheden af boghandlen omkring anmeldelsestidspunkt, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi