Nyt fra Herfølge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ledreborg Alle, Roskilde
Ellevej, Østrup, Veksø Sj.

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bakkendrupvej, Store-Fuglede

Tyveri fra køretøjer:

Greve Strandvej, Greve
Ellevej, Østrup, Veksø Sj.Ulovligt ophold i Danmark – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi var tirsdag på kontrol i den offentlige transport med henblik på at kontrollere udlændinge og grundlaget for deres ophold i Danmark.

På Køge S-station traf politiet kl. 11.02 en udenlandsk mand, der indledningsvist ikke kunne eller ville fremvise alle sine identitetsdokumenter både for at identificere sig, men også for at forevise fornøden tilladelse til ophold i Danmark.

Den udenlandske mand blev anholdt med henblik på identifikation, hvorefter manden fremviste en opholdstilladelse, der var udløbet i 2020. Den anholdte blev identificeret som en 22-årig mand fra Nigeria, som blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovligt ophold i Danmark.

 

Den 22-årige fik afgjort sin sag straks med en bøde, hvorefter han forblev i politiets varetægt i medfør af hjemrejselovens bestemmelser, mens Udlændingestyrelsen kigger på hans sag for at træffe afgørelse om, hvorvidt den 22-årige nigerianer i forbindelse med udsendelse af Danmark også skal have et indrejseforbud.

Færdselsuheld – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 11.21 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en fodgænger og en cyklist var stødt sammen.

Det viste sig, at en 75-årig mand fra Lejre kørte på cykel på cykelstien ad Svogerslev Hovedgade mod øst, da han stødte sammen med en fodgænger. En 47-årig mand fra Roskilde var ved at krydse vejen i sydlig retning og blev påkørt, da han krydsede cykelstien for at komme ind på det sydlige fortov.

 

Begge parter blev kørt til kontrol på skadestuen, men de var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Mærkelig mail fra politiet – Viby Sj. – Roskilde

Kl. 11.34 ønskede en 75-årig mand fra Viby Sj. at underrette det rigtige politi om, at han mandag eftermiddag havde modtaget en mail fra ”Det Danske Rigspoliti” fra en afsender-mail, der ikke indeholdt politiets mailadresse.

 

Mailen var underskrevet af rigspolitichefen og havde logoer fra bl.a. Folketinget, politiet og Europol indsat i forbindelse med en tekst, der antydede, at mailmodtageren kunne mistænkte for besiddelse af bl.a. børnepornografi. For at undgå anholdelse i den anledning skulle mailmodtageren svare retur på en mail – også uden politiets mailadresse, hvilket den 75-årige ikke havde gjort.
Politiet har kun et enkelt godt råd ved modtagelse af en sådan mail: tryk på knappen DELETE, så mailen slettes.

Færdselsuheld – Tune Parkvej / Byagervej, Tune – Greve

Kl. 15.43 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen i krydset Tune Parkvej – Byagervej. En ambulance var sendt til uheldsstedet.

 

Det viste sig, at en 49-årig mand fra Tune var kørt i en personbil ad Tune Parkvej mod øst frem til krydset ved Byagervej. Her svingede han til højre for at fortsætte videre ad Byagervej mod syd, men blev under svingningen påkørt af en 27-årig kvinde fra Tune. Hun kørte på cykel ad Tune Parkvej i østlig retning og ville fortsætte ligeud i krydset.

 

Cyklisten blev tilset af ambulancepersonalet, men skulle ikke på skadestuen, hvorfor hun blev kørt hjem af ambulancepersonalet.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med sammenstødet.

Brandundersøgelse – Valorevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 15.53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en kagefabrik, hvor der var udbrudt ildebrand i en ovn.
Branden medførte kraftig røgudvikling, så brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at personalet var blevet evakueret under et par timer langt brandslukningsarbejde. Der nåede dog at ske skade på lidt materiel omkring ovnen, hvor branden formentlig var startet i noget olie under produktionen. Diverse varer havde også fået skader som følge af branden, hvilket skadeservice ville tage sig af.

 

Ingen personer kom til skade ved branden, som politiet har optaget rapport om for at undersøge omstændighederne ved brandens opståen nærmere.

Butikstyveri – Køgevej, Roskilde

Kl. 19.11 fik politiet en anmeldelse fra en butikskontrollant om, at en ung mand var tilbageholdt i supermarkedet Fakta som mistænkt for at have stjålet noget slik.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 16-årig ung mand fra Roskilde, som havde gemt fem mælkesnitter under sin trøje, da han sammen med to andre havde forladt supermarkedet. Da den 16-årige ikke havde betalt for mælkesnitterne til en værdi af 26 kr., sigtede politiet ham for butikstyveri.

Den 16-årige og hans værger vil senere høre nærmere fra politiet, som også vil underrette de sociale myndigheder om sagen.

Urolig passager på færgen – Oddenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 19.14 fik politiet en henvendelse fra personalet om bord på en færge fra Molslinjen, at en mandlig passager optrådte nervøst og uroligt. Færgen ville være i havn om kort tid, hvorefter politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 40-årig mand uden fast bopæl.

 

Han havde under sejlturen indtaget noget alkohol og var blevet overbevist om, at der var sket noget alvorligt med nære familiemedlemmer. Det kunne politiet ikke umiddelbart få bekræftet, hvorfor den 40-årige blev beroliget og lod sig overtale til at fortsætte sin rejse med en taxa, da han ikke lovligt kunne være fører af sin bil på grund af spirituspåvirketheden. Den 40-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd på færgen.

To sager om narkokørsel – Svinninge – Holbæk

To bilister blev inden for seks minutter anholdt som mistænkte for at have ført et køretøj i narkotikapåvirket tilstand i Svinninge.

 

Kl. 20.49 blev en 32-årig kvinde fra Hvalsø sigtet for narkokørsel i en personbil, som hun førte ad Solholmvej, da politiet standsede hende.
Den anden sag omhandlede en 24-årig mand fra Hørve, der kl. 20.55 førte en personbil ad Strandvejen i formentlig narkotikapåvirket tilstand. Den 24-årige blev også fundet i besiddelse af 1,3 gram ketamin, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

Begge bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil begge høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Humanitær eftersøgning – Tølløse – Holbæk

Kl. 04.28 bad personalet på et plejecenter om hjælp fra politiet til at finde en 85-årig kvindelige beboer, som havde været væk siden kl. ca. 02.30. Personalet havde forgæves ledt efter kvinden, der har besvær med at kunne finde rundt ved egen hjælp.

 

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje. Under eftersøgningen i lokalområdet fik politiet oplysninger fra et postbud om, at den savnede var set for få minutter siden, således at politiet kl. ca. 05.25 fandt den savnede kvinde i god behold i området ved Lupinvej og Valmuevej i Tølløse.

 

Den 85-årig kvinde blev efterfølgende bragt retur til plejecentret til fornøden omsorg.

Færdselsuheld – Vordingborgvej / Svansbjergvej, Herfølge – Køge

Kl. 05.36 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et sammenstød mellem to bilister i lyskrydset Vordingborgvej – Svansbjergvej.
Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade, men begge implicerede biler havde fået mindre buler.

 

En 55-årig kvinde fra Tureby var i sin personbil standset for rødt lys i lyskrydset under kørsel ad Vordingborgvej i nordlig retning. En 22-årig mand fra Herfølge havde formentlig været lidt uopmærksom og ikke bemærket, at den forankørende var standset, så han påkørte bagenden af kvindens bil.

 

Begge biler blev flyttet ind på en nærliggende tankstation, så de ikke var til ulempe for den øvrige trafik ad Vordingborgvej. Parterne sørgede selv for at få bugseret deres egne biler væk fra stedet, og politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved sammenstødet.OPFØLGNING

 

Tilsyn ved valgsteder – hele politikredsen

Det blev ikke til andet end tryghedsskabende besøg på valgstederne i forbindelse med folketingsvalget i går tirsdag. Politiet kunne i samarbejde med de valgtilforordnede på valgstederne konstatere, at der ikke var grundlag for politiet at foretage sig yderligere end de tryghedsskabende og forhåbentlig dermed hyggelige besøg på valgstederne.

Trafikalt var der heller ikke nogen problemer ved valgstederne, idet politiet dog med baggrund i de trafikale udfordringer ved kommunalvalget i november 2021 havde rekvireret politihjemmeværnet til at foretage overvågning og fornøden færdselsregulering på Lillevangsvej i Greve ved afstemningsstedet i Greve Idrætscenter.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi