Vidner søges efter fund af mistænkelig genstand - Ældre ægtepar overrasket af indbrudstyve - Bilist søges efter højresvingsulykke.

Profilbillede
dato

Herfølge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lunikvej, Greve – Forsøg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Holmebækhuse, Herfølge
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Stærvej, Ugerløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Benløseparken, Benløse, Ringsted
Østergårdsvej, Undløse, Tølløse
Krotoften, Borup – Forsøg
Lidemarksvej, Bjæverskov
Bodsbjerggårdvej, Viby Sj.

Social dumping aktion – Roskilde

Kl. 09.53 foretog politiet i samarbejde med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) en aktion mod social dumping på flere byggepladser i Roskilde kommune. Det ene sted traf politiet fire mænd fra Georgien, som legitimerede sig med opholdstilladelser udstedt i hhv. Polen og Slovenien. De havde ingen gyldig arbejdstilladelse i Danmark.

De fire mænd i alderen 35-59 år blev anholdt, sigtet for ulovligt arbejde og taget med til politistationen, hvor de blev afhørt med tolk. Herefter blev deres sag afgjort med en advarsel og forelagt Udlændingestyrelsen, som skal tage stilling til, om der kan ske administrativ udvisning med et indrejseforbud.

De fire mænd har en adresse i Danmark, så de blev løsladt mens sagens behandles. De blev inden løsladelsen tilsagt til at møde på politistationen på mandag, hvor svaret fra Udlændingestyrelsen foreligger. Politiet skal nu undersøge, hvorvidt der er grundlag for en sag mod mændenes arbejdsgiver.

To unge på én knallert - Solrød Center, Solrød Strand

11.36 var en patrulje fra færdselsafdelingen ved Solrød Center, da en knallert med to unge uden styrthjelm på én knallert kom forbi. Færdselsbetjenten havde fat i de samme to unge mænd, en 15-årig fra Valby og en 15-årig fra Havdrup, for under en uge siden, så han stoppede dem igen og gav dem begge en bøde for at køre to på en knallert uden hjelm. Deres forældre fik besked om sagen, og at der var en bøde på vej til sønnerne.

Fuld på knallert – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 13.13 sigtede og anholdt politiet en 74-årig mand fra lokalområdet, som kørte usikkert på en lille knallert ad Kalundborgvej i Snertinge. Det viste sig at han havde en promille over det tilladte, så han blev taget med til en blodprøveudtagelsen, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkobilist uden kørekort – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 13.58 stoppede en patrulje en 43-årig mand fra Holbæk, som kørte på Kalundborgvej ved Tuse. Det viste sig at bilisten var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 43-årige havde desuden fået inddraget sin førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en betinget frakendelse i en hastighedssag. Han blev løsladt efter en tur på sygehuset, og vil høre mere i sine sager når resultatet af analysen kommer.

Knallert ramt ved højresvingsuheld – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 14.10 onsdag eftermiddag anmeldte faren til en 16-årig ung mand, at sønnen dagen i forvejen var blevet ramt af en svingende bil på vej til skole. En patrulje kørte hjem til familien, hvor de afhørte den unge knallertfører, som var uskadt.

Den 16-årige kørte ved Ringsted Station ad Jernbanevej mod sydøst tirsdag morgen mellem kl. 07.15-07.30, da han en bil pludselig svingede til højre ind foran knallerten med lav hastighed. Knallerten blev kun snittet af bilen, og den 16-årige væltede ikke. Knallerten var helt ny og fik en ridse ved sammenstødet

Bilisten standsede ikke op efter uheldet, men fortsatte hen til parkeringspladsen ved taxa-holdepladsen ved Ringsted Station, hvor hun satte en passager af og kørte videre. Bilen kan have fået en ridse på højre side, men der er ikke noget der tyder på, at bilisten opdagede uheldet.

Bilisten beskrives som:
Kvinde, 35-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Brun. Hun kørte i en sort Mercedes Stationcar.

Politiet optog rapport om uheldet og forsøger nu at finde frem til den kvindelige bilist. Vidner som så uheldet eller kvinden selv opfordres til at ringe på tlf. 114.

Mistænkelig genstand fjernet – Bredekildevej, Kalundborg

Kl. 18.01 fik politiet anmeldelse om, at der var fundet en mistænkelig genstand ved en postkasse på Bredekildevej i Kalundborg. Der var tale om en cylinderformet genstand, som kunne ligne noget hjemmelavet fyrværkeri. Det var ikke muligt at fastslå, om genstanden var farligt, så politiet afspærrede området og tilkaldet forsvarets bomberyddere (EOD).

Krydset Bredekildevej/Lerchenfeldvej og Bredekildvej/Asser Rigsvej blev afspærret. Beboerne tæt ved blev orienteret og bedt om at blive indendørs.

Brandvæsen og ambulance blev tilkaldt til at holde klar, hvis der opstod behov. Omkring kl. 21.20 kørte EOD en robot hen til den mistænkelige genstand, hvor det blev afklaret, at den var ganske ufarlig. Genstanden blev fjernet, og taget med til nærmere undersøgelse.

Politiet ophævede afspærringen og aktionen var færdig omkring kl. 22.00. Sagen efterforskes nu for at forsøge at finde frem til, hvem der har placeret genstanden og motivet til det.

Vidner som har set personer eller køretøjer på Bredekildevej i løbet af onsdagen op til genstanden blev fundet, eller som har andre oplysninger om den mistænkelige genstand bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Farlig spirituskørsel stoppet – Køge Bugt Motorvejen, Køge/Ringsted

Kl. 18.05 kom et alarmopkald fra en bekymret bilist, som havde bemærket kassebil som kørte stærkt og slingrende på Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Varebilen kørte for tæt på forankørende, og var til fare for sine medtrafikanter.

En patrulje satte straks kursen og bilisten, der havde anmeldt den farlige kørsel, blev bag ved. Kassebilen kørte af motorvejen ved Ringsted, hvor den standsede ved et supermarked på Tofteåsvej. Her steg føreren ud af bilen og tissede, hvorefter han gik ind i supermarkedet med tomme øldåser.

Da han kørte fra stedet igen kom patruljen frem og standsede bilisten, som viste sig at være en 53-årig mand fra Ringsted. Hans promille var over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til blodprøveudtagelse. Nu afventer politiet resultatet af analysen, hvorefter den 53-årige vil få besked om sagens videre gang.

Ældre ægtepar overrasket af indbrudstyve – Stærvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 02.14 anmeldte en kvinde i 80´erne, at hun netop var blevet vækket af to mænd, som stod i hendes soveværelse og lyste med en lommelygte. Mændene sagde, at de kom fra hjemmeplejen, men da ægteparret ikke får hjælp i hjemmet, råbte hun på sin mand, som var i et andet værelse. De to mænd forlod herefter stedet til fods.

En patrulje blev straks sendt til stedet, men de fandt ikke frem til nogen mistænkte. Der blev lavet en gerningsstedsundersøgelse som viste, at havedøren var opbrudt. Stuen var gennemrodet og skabe/skuffer efterladt åbne. Der blev stjålet 500 kr i kontanter og et dankort.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, 165-170 cm, Talte: Dansk
B: Mand, 160-165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Talte: Dansk, Iført: Mørk hætte

Politiet efterforsker nu indbrudssagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket de to mænd omkring Stærvej i Ugerløse natten til torsdag, og som har oplysninger om et evt. køretøj eller de to mænd bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi